Maros Palesch Rôzne

Petičiari chcú vyjadrenie developéra

Petičný výbor proti výstavbe megakasína na Slovensku vyzýva spoločnosť TriGranit, aby jasne deklarovala, či chce stavať megakasíno, alebo od tohto zámeru už ustúpila.

Kasína mali pôvodne vyrásť v rámci polyfunkčného projektu Metropolis, ktorý je naplánovaný najmä na území mestskej časti Bratislava-Jarovce. Petičný výbor sa stotožňuje s poslednou medializovanou snahou TriGranitu zmeniť projekt a postaviť namiesto kasína športovú halu. Tá podľa neho na rozdiel od kasína amerického typu skutočne pomôže a skvalitní životnú úroveň obyvateľov.

„Ak však TriGranit stále uvažuje o tom, že súčasťou projektu Metropolis bude aj megakasíno, dôrazne upozorňujeme, že ide len o ďalší marketingový trik, ktorým sa investor snaží dosiahnuť prvotný zámer – výstavbu megakasína,“ uvádza sa v stanovisku petičného výboru.

Investičné náklady na projekt Metropolis predstavujú 1,5 miliardy eur. Podľa informácií investora zo septembra upravuje pôvodnú urbanistickú štúdiu. Bratislavské mestské zastupiteľstvo sa vyjadrilo proti umiestneniu Metropolisu v Jarovciach v decembri 2009. Mestská časť Jarovce nesúhlasila s urbanistickou štúdiou Metropolisu vo februári a Petržalka v marci tohto roka. Petíciu proti megakasínu podpísalo vyše 120.000 občanov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM