Správy

Pedagogická fakulta Univerzity Komenského vznikla pred 70 rokmi

Pedagogická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave si včera pripomenula 70. výročie svojho vzniku.

Ilustračný obrázok k článku Pedagogická fakulta Univerzity Komenského vznikla pred 70 rokmi
3
Galéria
Zdroj: internet

70. výročie vzniku sprevádzalo odovzdávanie ocenení a ďakovných listov pedagógom, študentom a absolventom Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského.

Súčasťou slávnostného podujatia, ktorého sa zúčastnil aj minister školstva Peter Plavčan (nom. SNS), bolo tiež udelenie zlatej medaily Univerzity Komenského (UK). Rektor univerzity Karol Mičieta ňou ocenil prácu a výnimočné úspechy akademického maliara Stanislava Harangozóa. Informovala o tom Andrea Földváryová, vedúca Oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

Prvá pedagogická fakulta

„Ak naša univerzita nesie vo svojom názve meno vierozvestca pedagogiky Jána Amosa Komenského, tak spomedzi našich fakúlt je to práve Pedagogická fakulta UK, ktorá nielen názvom, ale aj samotnou povahou svojho portfólia snáď najvýraznejšie reprezentuje jeho pedagogické posolstvo,“ myslí si Mičieta.

Podľa dekanky fakulty Alici Vančovej sú v súčasnosti pedagogické fakulty neoddeliteľnou súčasťou slovenského univerzitného prostredia. „Zároveň sú výsledkom úsilia generácií pedagógov o lepšie, kvalitnejšie a humánnejšie školstvo, o lepší svet,“ podotkla Vančová.

Pedagogická fakulta UK vznikla v roku 1946 a je najstaršou a prvou z pedagogických fakúlt na Slovensku. Poskytuje vysokoškolské vzdelávanie najmä v oblasti pedagogických vied, umeleckých odborov, humanitných a spoločenských vied.

Ilustračný obrázok

Univerzitný vedecký park Univerzity Komenského v Bratislave
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM