Samospráva

Pavol Frešo to myslí s dopravou zadarmo vážne: Rozhodol sa "znefunkčniť" označovače v MHD

Už dnes sa v Bratislave môžete odviezť MHD zadarmo. Pavol Frešo to v rámci svojej predvolebnej kampane umožnil Bratislavčanom zatiaľ v jednom autobuse.

Ilustračný obrázok k článku Pavol Frešo to myslí s dopravou zadarmo vážne: Rozhodol sa "znefunkčniť" označovače v MHD
Zdroj: Facebook

Ak ste dnes nastúpili do jedného z autobusov linky číslo 88, možno vás prekvapil označovač obalený čiernym igelitom. Vysvetlenie ponúkla nálepka na igelite: FREŠO (volím) DOPRAVA ZDARMA. Aj takto sa totiž snaží kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo upozorniť na hlavnú prioritu jeho kandidatúry.

Frešova vízia

Voličov sa snaží hneď od oznámenia kandidatúry osloviť témou Doprava v Bratislavskom kraji zdarma. „Uvedomujem si, keď idem tretíkrát kandidovať, musím doniesť niečo, čo priblíži hlavné mesto či BSK Berlínu i Amsterdamu,“ povedal Frešo.

Projektom verejnej dopravy zdarma sa inšpiroval v hlavnom meste Estónska v Tallinne. Ak by sa podobne zaviedol aj v Bratislavskom kraji, má to podľa neho priniesť milióny eur, bez zvýšenia daní. Zámerom je motivovať ľudí, ktorí žijú v Bratislavskom kraji, no nemajú tu trvalý pobytu, aby si ho prihlásili.

Verejná doprava zdarma by bola totiž určená len pre obyvateľov s trvalým pobytom v Bratislave a okolitých obciach a mestách v Bratislavskom kraji. Frešo poukazuje na to, že v kraji a v hlavnom meste momentálne býva 200 000 až 300 000 ľudí bez toho, aby tu mali trvalý pobyt.

Zajtra ďalší spoj zdarma

Ak vám náhoda nedopriala nastúpiť do „šťastného“ autobusu číslo 88, ktorý dnes premáva na trase Autobusová stanica – Most SNP zadarmo, máte šancu ušetriť na cestovných lístkoch zajtra. Podľa Frešovej facebookovej stránky je vo štvrtok na rade jeden z autobusov linky číslo 93.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM