Maros Palesch Rôzne

Pavol Frešo s primátormi a starostami

Až 66 primátorov a starostov z celého bratislavského regiónu sa stretlo so županom. Boli oboznámení so strategickými prioritami župy v najbližšom období.

Podľa župana je dôležité, aby boli predstavitelia samosprávy informovaní o hlavných zámeroch, ktoré majú dopad na celý región. „Ide o novú tradíciu stretávania sa so všetkými primátormi a starostami v regióne, ktoré sa uskutočnia vždy začiatkom roka,“ povedal Frešo.

Kraj sa chce podľa župana v tomto roku zamerať na rozvoj dopravy, cyklotrás a regiónu ako takého, sústredí sa aj na väčšie možnosti získania zdrojov z Európskej únie, zvýšenia bezpečnosti a prevencie. Medzi ďalšie priority kraj patrí vzdelávanie a podpora tradícií a kultúrneho dedičstva v rámci 10. výročia vzniku samosprávnych krajov.

Pozornosť župy sa sústredí aj na šport, keďže sa v Bratislave a v Košiciach budú konať na prelome apríla a mája Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. V tomto duchu sa kraj prezentuje aj na rôznych medzinárodných veľtrhoch a bude zapojený aj do spoločných aktivít s hlavným mestom

Príjemným spestrením stretnutia v Divadle Aréna bolo kabaretné predstavenie „Stalo sa v Bratislave“ v podaní študentov z bratislavského Konzervatória v pôsobnosti BSK

Zdroj: BSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM