Správy Samospráva

Pavol Frešo bude externým poradcom nového vedenia kraja

Novozvolený predseda BSK Juraj Droba už v polovici novembra hodnotil komunikáciu s končiacim vedením úradu pozitívne a na dobrej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Pavol Frešo bude externým poradcom nového vedenia kraja
Zdroj: TASR

Dosluhujúci predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo sa stane externým poradcom nového vedenia Úradu BSK. Potvrdil to novozvolený predseda BSK Juraj Droba, ktorý sa úradu oficiálne ujme v pondelok 4. decembra. Frešo má byť ako poradca k dispozícii novému manažmentu kraja do konca marca 2018.

Konštruktívna komunikácia

„Mojou snahou je zabezpečiť úplne hladký a efektívny prechod úradu. Tiež to beriem ako prejav politickej kultúry,“ zdôvodnil Droba. Ten už v polovici novembra hodnotil komunikáciu s končiacim vedením úradu pozitívne a na dobrej úrovni. „Prebieha kolegiálne a slušne. Pán Frešo je veľmi konštruktívny,“ skonštatoval v novembri. Ako podotkol, s Frešom sa niekoľkokrát stretli a preberali detaily vedenia a preberania úradu či zahraničnú spoluprácu.

Frešo bol vo funkcii predsedu BSK dve volebné obdobia, a to v rokoch 2009–2013 a 2013–2017. Tento post chcel obhájiť aj v tohtoročných voľbách do VÚC, kde však skončil na piatom mieste so ziskom 10,88 percenta hlasov. Vo voľbách zvíťazil kandidát pravicovej koalície (SaS, OĽaNO, NOVA, SMK-MKP, OKS, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska) Juraj Droba. Podporilo ho 36.864 voličov, čo je 20,42 percenta hlasov.

Droba si Úrad BSK preberie v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva BSK v Bratislave, kde zloží poslanecký sľub aj 50 členov nového krajského zastupiteľstva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM