Ľubomír Hudačko Samospráva

Pavel Nechala oznámil kandidatúru na starostu Petržalky: TOTO sú dôvody, prečo sa tak rozhodol!

Pavel Nechala bude kandidovať na starostu mestskej časti Petržalka. Prečítajte si dôvody, prečo sa tak rozhodol a čo ponúka vo svojich plánoch a víziách.

Ilustračný obrázok k článku Pavel Nechala oznámil kandidatúru na starostu Petržalky: TOTO sú dôvody, prečo sa tak rozhodol!
Zdroj: Dnes24.sk

Občania majú vo všeobecnosti nízke očakávania, čo pre nich môže samospráva urobiť. Pavel Nechala s takýmto postojom nesúhlasí.

Záleží mu na tom, aby sa jej darilo

Celý svoj dospelý život prežil v Bratislave, hoci sa tu nenarodil. Na začiatku býval v iných častiach nášho hlavného mesta, ale do Petržalky som pravidelne chodieval za mojimi priateľmi. Spomína si na dlhé letné večery, ktoré trávil pri Draždiaku. Obľúbil si túto mestskú časť a preto sa do Petržalky po narodení prvého dieťaťa presťahoval.

„Mám rád Petržalku. Žijem v nej s manželkou a dvomi deťmi, trávim tu voľný čas a mám tu veľa priateľov. Záleží mi na tom, aby sa Petržalke darilo. Skrýva v sebe veľký rozvojový potenciál, ktorý vieme pri správnom vedení a zapojení občanov naplno využiť,“ hovorí Nechala.

Chce Petržalčanom ukázať, ako ju možno spravovať v ich záujme. Jeho hlavná motivácia kandidovať vychádza z dlhoročnej snahy meniť veci vo verejnom živote k lepšiemu a dokázať, že sa to dá a že to má zmysel. Kritika bez ponúknutej alternatívy podľa neho iba prehlbuje frustráciu občanov, čo nepovažuje za správne. „Chcem byť starosta celej Petržalky, nie iba miestneho úradu a podriadených organizácií. Petržalka sú aj stredné a vysoké školy, podnikatelia či väzby na celý región. Spolu s tímom odborníkov sme pripravili víziu budovania Petržalky ako modernej a životaschopnej mestskej časti pod názvom Petržalka 2014,“ vysvetľuje svoje dôvody.

Financovanie kampane si bude strážiť

So svojím tímom sa sústredí na deväť kľúčových oblastí, v ktorých vidia priestor na zásadné zlepšenie, ako sú napríklad projekt obnovenia Viedenskej električky, riešenie problémov s parkovaním so zachovaním možnosti parkovať bezplatne, zásadne zlepšenie čistoty verejných priestranstiev alebo budovanie cyklociest. **„Okrem realizácie navrhovaných opatrení presadím hlavne zmenu prístupu pri správe verejných vecí. Musíme vytvoriť také prostredie, aby zapojenie občanov a podnikateľov do lepšieho fungovania Petržalky bolo čo najjednoduchši­e,“*** líči plány.

Kto dostane šancu viesť Petržalku nasledujúce štyriroky, sa rozhodne v komunálnych voľbách 15. 11. 2014. Aby mohol funkciu starostu zastávať slobodne a nezávisle, pozorne si stráži financovanie svojej kampane. Odmieta skryté financovanie alebo pokrytie nákladov kampane jedným darcom. Nebude mať preto bombastickú reklamnú kampaň plnú billboardov, letákov a drahých politických „guľášov“. „Celú kampaň budem financovať cez transparentný účet z môjho vkladu 20 000 eur a z prostriedkov, ktoré sa mi podarí získať od občanov a podnikateľov Petržalky. Chcem tým postaviť jasnú alternatívu k straníckym kampaniam či skrytým záujmom,“ dodal Nechala.

Zároveň dúfa, že v nasledujúcich týždňoch bude mať možnosť stretnúť sa s čo najväčším počtom Petržalčanov, vysvetľovať svoje názory, predstavovať volebný plán a zbierať podnety od občanov. „Rád si osobne vypočujem vaše návrhy, ako môže samospráva pomôcť pri riešení vašich starostí a potrieb,“ povedal na záver.

foto: archív pn

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM