Kultúra

Patríte k fanúšikom divadelného umenia? SND začalo predávať abonentky

Slovenské národné divadlo začalo v pondelok 2. mája predávať abonentky na sériu vybraných predstavení činohry, opery a baletu v divadelnej sezóne 2016/2017.

Ilustračný obrázok k článku Patríte k fanúšikom divadelného umenia? SND začalo predávať abonentky
Zdroj: Dnes24.sk

Záujemcovia si môžu vybrať z rozšírenej ponuky až 14 abonentných balíčkov s rôznym žánrovým i tematickým zameraním.

Novinkou je balíček To, čo mám rád, ktorý ponúka možnosť výberu predstavení podľa vlastných preferencií. Diváci si môžu sami vyskladať to, čo uprednostňujú z ponúkaných 43 titulov.

Skalní návštevníci môžu byť na premiérach medzi prvými prostredníctvom balíčka Novinky činohry. Ten dáva do pozornosti sedem pôvodných titulov písaných priamo na objednávku Činohry SND a premiérové stretnutia so svetovým autormi a slovenskými režisérmi i so slovenskými autormi a zahraničnými režisérmi.

Abonentný balíček Premiéry opery a baletu je určený milovníkom veľkých dramatických opusov, klasiky i moderny. Možno ho označiť aj ako balíček „verejnosti informovanej prednostne“ so záujmom aj o klasiku v novom šate.

V ponuke ďalej figuruje balíček Verdi, v ktorom sú zaradené tituly tohto hudobného génia s prísľubom pozrieť si inscenácie operného repertoáru so zaujímavými hosťami.

Balíček Mozart ponúkne „perlivú hudbu, niekedy mystiku a inokedy drámu, ale aj vábivý obsah plný humoru a šteklivej erotiky“. Priaznivci zábavy môžu siahnuť po Komediálnom balíčku, kde nájdu i tituly, ktoré sú vypredané, len čo sa objavia v hracom pláne.

Ďalšou novinkou je balíček Antitotal, ktorý ponúka šesť činoherných inscenácií s umeleckým pohľadom na kľúčové momenty dejepisu, kontroverzných postojov i historických okamihov a súvislostí. Do Modrého salóna SND majú diváci možnosť zavítať pri výbere z dvoch abonentných súborov – Kontroverzný salón a Poézia v Modrom.

V kombinácii činohry, opery i baletu pripravilo SND balíčky diel Vyrobené na Slovensku, Perly baletu, Osudové ženy. K dispozícii je tiež abonentný balíček pre najmenších divákov Rozprávkové tajomstvá či súkromná vstupenka na pondelkové stretnutia Trochu inak s Adelou Banášovou.

Výhodou abonentky je okrem iného jej prenosnosť. V prípade, že termín predstavenia nevyhovuje majiteľovi abonentky, môže ju požičať svojej rodine, známym, priateľom. K bonusu pri kúpe abonentky patrí aj Ročenka 2016/2017.

Abonentky SND sú dostupné do 31. júla v pokladnici novej budovy SND na Pribinovej ulici v pracovných dňoch od 08.00 do 16.00 h, infolinka +421 2 204 72 296, e-mail: abonentky@snd.sk.

Čítajte viac: OBRAZOM: Cvernovka končí a s ňou aj desiatky umelcov a ich tvorivé zázemie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM