Aktualizované Nina Táborská Krimi

Pátranie po Martinovi Filkovi pokračuje

Riaditeľ Inštitútu pre finančnú politiku ministerstva financií Martin Filko (35) je stále nezvestný. Pri bratislavskom Prístavnom moste sa včera prevrátil kajak, v ktorom sedel so svojím dlhoročným kamarátom, tomu sa podarilo doplávať na breh.

Ilustračný obrázok k článku Pátranie po Martinovi Filkovi pokračuje
Zdroj: TASR

Bratislavskí policajti spolu s príslušníkmi Poriečneho oddelenia, hasičmi ako aj záchranármi stále zasahujú na Dunaji aj na jeho brehoch, kde sa včera v smere od Prístavného mosta na Slovnaft prevrátil čln s dvoma ľuďmi. Jedným z nich bol riaditeľ Inštitútu pre finančnú politiku ministerstva financií Martin Filko.

Kanoe sa podarilo nájsť, po Filkovi, o ktorom sa istý čas hovorilo ako o možnom adeptovi na post ministra zdravotníctva, záchranári pátrajú aj dnes. „Tok Dunaja v súčasnosti prepátravajú policajti Poriečneho oddelenia Prezídia PZ a záchranári, zatiaľ, žiaľ, bezúspešne,“ dodáva Kurucová. Prítomní sú psovodi, potápači, na brehoch Dunaja sú aj záchranári na štvorkolkách.

Záchranné zložky prehľadávali Dunaj od Prístavného mosta až po Gabčíkovo už včera podvečer. Kanoe s dvoma ľuďmi na palube sa podľa medializovaných informácií prevrátilo ešte okolo trinástej hodiny. „Druhému mužovi sa podarilo vyplávať na breh, podľa doterajších zistení by mal byť bez zranení,“ hovorí policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Má ním byť dlhoročný kamarát ekonóma Martina Filka.

Martin Filko bol v druhej vláde Roberta Fica hlavným ekonómom ministerstva financií a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky. V rokoch 2008 – 2010 bol poradcom ministra financií SR Jána Počiatka. Tiež bol poradcom Ivety Radičovej, keď bola predsedníčkou vlády. Informuje Teraz.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM