Správy Správy

Päťmesačná výluka električiek počas predsedníctva je extrém

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dementoval správy o tom, že cez Jesenského a Mostovú ulicu v centre Bratislavy nepôjdu od júna do októbra električky.

Ilustračný obrázok k článku Päťmesačná výluka električiek počas predsedníctva je extrém
Zdroj: TASR

O rozsahu výluky, ktorá súvisí s organizáciou predsedníctva SR v Rade Európskej únie bude podľa slov primátora ešte mesto s partnermi rokovať.

„Správu o tom, že päť mesiacov nepôjdu električky som sa dozvedel z médií, s nami ako objednávateľom dopravy však túto vec nikto nekonzultoval a žiadne oficiálne rozhodnutie nebolo prijaté,“ uviedol Nesrovnal. „Výluka na päť mesiacov je podľa mňa extrém, ktorý nie je potrebný. Našou snahou je, aby bola električková doprava v úseku vylúčená len v tých najnevyhnutnejších prípadoch,“ dodal.

O výluku požiadalo ministerstvo

O tom, že centrom Bratislavy, cez Jesenského a Mostovú ulicu nebudú päť mesiacov premávať električky informoval médiá Dopravný podnik Bratislava (DPB). Prepravca odôvodnil výluku od 1. júna do 31. októbra žiadosťou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Kompenzáciou majú byť zastávky autobusov liniek číslo 28, 50 a 70 na Vajanského nábreží.

Výluka električkovej dopravy na Mostovej – Jesenského od júna do októbra je podľa hovorcu ministerstva zahraničných vecí Petra Stana výsledkom spoločného rokovania rezortu diplomacie, ministerstva vnútra, bratislavského magistrátu a DPB po analýze situácie v okolí Reduty.

„Tá totiž bude hlavným dejiskom predsedníckych akcií na vysokej úrovni. V júni bude v tejto súvislosti prebiehať pred Redutou výstavba externých pavilónov. Od júla do októbra to potom budú samotné zasadnutia,“ vysvetlil Stano.

Súvislá výluka na celé obdobie bola podľa jeho slov uprednostnená najmä preto, aby nevznikal u cestujúcej verejnosti chaos pri každodenných zmenách v organizácii dopravy.

Čítajte aj: Táto linka MHD je najdlhšia! Rovnakú vzdialenosť prejdete aj z Bratislavy do Trnavy!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM