Nina Táborská Krimi

Z policajných záznamov: Päť najkurióznejších bratislavských krádeží

O tom, že kradnúť sa nevypláca sa presvedčili aj títo zlodeji. Do histórie bratislavského zločinu sa určite zapíšu, do kategórie kuriozít.

Ilustračný obrázok k článku Z policajných záznamov: Päť najkurióznejších bratislavských krádeží
Zdroj: Dnes24.sk

1. Niekto fľaše od piva vyhadzuje, niekto kradne

Sedemnásť prázdnych fliaš od piva. Takýto lup si odniesol len 21-ročný Karol z Malaciek. Ďaleko neprišiel, chytila ho polícia. Nakoľko nešlo o jeho prvú krádež, za fľaše si môže odsedieť až dva roky.

Hodnota ukradnutých fliaš: 2,20 eur

2. Čisté zuby nadovšetko

Ťažko tomu uveriť, ale aj takéto veci sa kradnú. Polícia stále pátra po zlodejovi zubných kefiek. Z predajní obchodného domu na ulici Pri hrubej Lúke ukradol neznámy páchateľ 33 zubných kefiek a dve náhradné hlavice na elektrické zubné kefky.

Výška škody pre spoločnosť: 360 eur

3. Zlatý mliečny automat

Tentokrát páchateľ otvoril zlatú baňu. Z automatu na mliečne výrobky ukradol pokladnicu na papierové peniaze, pokladnicu na mince a väčšie množstvo mliečnych výrobkov. Páchateľovi hrozia tri roky za mrežami. Teda, ak sa nájde.

Výška lupu: 10 250 eur

4. Dva syry, rok v base

O tom, že kradnúť sa nevypláca, sa presvedčil aj 40-ročný Marián z Bratislavy. Koncom roka sa ulakomil v hypermarkete na Panónskej na dva syry. Nakoľko mal už na rováši zopár prehreškov, v zrýchlenom konaní ho okresný sudca poslal na rok do väzenia.

Hodnota ukradnutých syrov: 10 eur

5. Keď majú peniaze inú farbu

Bratislavskí policajti odhalili páchateľa lúpeže, ktorý si z pobočky banky na Seberíniho ulici v Ružinovodniesol viac 21-tisíc eur, ľahko. Muž totiž išiel s bankovkami do herne. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby peniaze, ktoré hádzal do automatov, nemali inú farbu. Keď muž pod hrozbou použitia zbrane vylúpil banku, zamestnankyňa mu do igelitky pribalila aj balíček s farbiacim práškom. Teraz si môže posedieť vo väzení až 12 rokov.

Vylúpenie banky: 21-tisíc eur

Prečítajte si tiež: Bratislavskí policajti prichytili zlodejov áut priamo pri čine

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM