Nikola Richterová Rôzne

Päť najčítanejších článkov týždňa: Opustené budovy, hrôzostrašný podchod, či nové autobusy

Hlavné mesto žilo posledný týždeň hneď niekoľkými zaujímavými témami. Prinášame vám päť článkov, ktoré za posledných sedem dní vyvolali u Bratislavčanov najväčšie ohlasy. Do rebríčka sa dostali novinky z Mestského dopravného podniku, rozhovor o Urban Exploration, či Kontroverzná stavba v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Päť najčítanejších článkov týždňa: Opustené budovy, hrôzostrašný podchod, či nové autobusy
Zdroj: Dnes24.sk

Osputená budova a strašidelné ticho pre niekoho hororová predstava, pre urbexerov raj

Mnohí ľudia tvrdia, že opustené a rozpadnuté budovy by sa mali jednoznačne zbúrať. No pre niekoho sú takéto objekty doslova hotovým lákadlom. Reč je o jedincoch, ktorí vyznávajú Urban Exploration. Prečítajte si rozhovor s Luciou Gažíkovou, ktorá prezradila, čo všetko tzv. Urbex ponúka.

Prečítajte si celý článok tu: ROZHOVOR: Opustená budova a strašidelné ticho. Pre niekoho hororová predstava, no pre urbexerov hotový raj

Po novej električke dostal dopravný podnik aj nové autobusy

Tento týždeň zaujala aj správa z bratislavských ciest. Dopravný podnik Bratislava chce aj naďalej zvyšovať komfort všetkých cestujúcich. Do hlavného mesta už dorazila nová moderná jednosmerná električka a tento týždeň aj nové kĺbové autobusy, ktorých je už dnes presne desať kusov.

Prečíajte si celý článok tu: Po novej električke dostal dopravný podnik aj nové autobusy

Nový starosta chce, aby v úrade pracovali Staromeštania

Obrovský ohlas vyvolala správa, že na Miestnom úrade v bratislavskom Starom Meste by mali pracovať hlavne ľudia, ktorí majú trvalý pobyt v mestskej časti. Myslí si to nový starosta staromestskej samosprávy Radoslav Števčík. Iným totiž podľa neho chýba vzťah k Starému Mestu.

Prečítajte si celý článok tu: Ďalšie zmeny v Starom Meste: Nový starosta chce, aby v úrade pracovali Staromeštania

Kontroverzná stavba v Petržalke opäť rozprúdila vody

Bajo patrí k projektom, ktorý rozdeľuje obyvateľov najväčšej mestskej časti na dva bojové tábory. Pri Sade Janka Kráľa má vyrásť 16 poschodová budova, ktorá podľa slov jej odporcov takto zlikviduje národnú kultúrnu pamiatku. Starosta Petržalky ale problém v stavbe nevidí.

Prečítajte si celý článok tu: Kontroverzná stavba v Petržalke opäť rozprúdila vody. Nechala tvrdí: Ftáčnik podpísal stavbu v tajnosti

Otras a hrôza! Tieto slová vystihujú podchod na Trnavskom mýte

Trnavské mýto je jedným z hlavných dopravných uzlov hlavného mesta. Denne týmto miestom prejde množstvo ľudí. No podchodu by sa každý najradšej vyhol. Čudujete sa prečo? Jednoduchá odpoveď, tak odpudivý verejný priestor nemá čo robiť v centre Bratislavy.

Prečítajte si celý článok tu: Otras a hrôza! Tieto slová vystihujú zanedbaný podchod na Trnavskom mýte

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM