Nina Táborská Rôzne

Sedem najlepších tém týždňa: Plány v doprave aj vo výstavbe, (ne)pochovanie spisovateľa aj vyčíňanie mladého Weissa

V Bratislave priniesol mnoho zaujímavého aj uplynulý týždeň. My sme sa pozreli na udalosti a správy, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov. Prečítajte si najčítanejšie témy na Bratislava24.sk v jednej kocke.

Ilustračný obrázok k článku Sedem najlepších tém týždňa: Plány v doprave aj vo výstavbe, (ne)pochovanie spisovateľa aj vyčíňanie mladého Weissa
Zdroj: TASR

1. Nahliadnite do súkromia Dominiky Cibulkovej

Slovenská tenistka patrí medzi tých športovcov, ktorí si priazeň svojich fanúšikov vážia. Preto im teraz v nákupnom centre sprístupnila svoje súkromie prostredníctvom výstavy.

Prečítajte si tu: Dominika Cibulková vám dovolí nazrieť do svojho súkromia. Výstavu umiestnila do Eurovei

2. Doprava v roku 2015

Viete už, čo všetko vás čaká v mestskej doprave tento rok? Vozový park Dopravného podniku prejde veľkými zmenami. Na Hlavnú stanicu prestanú premávať električky, pribudne ale hneď niekoľko nových autobusov a aj pre Bratislavu špeciálne vyrobené obojsmerné električky.

Všetci Bratislavčania pevne veria, že mestská hromadná doprava sa skvalitní a zlepší. Možno už tento mesiac sa o tom začnú obyvatelia hlavného mesta pomaly presviedčať. Pribudnúť by mal ďalší z kĺbových autobusov.

Prečítajte si tu: Toto všetko vás čaká v mestskej doprave už tento rok. Vozový park Dopravného podniku prejde veľkými zmenami

3. Stavebné projekty v Bratislave

Bratislava sa rozvíja po všetkých smeroch. O tom svedčí aj fakt, že v posledných rokoch sa v západnej metropole rozbehlo niekoľko významných projektov, ktoré by mali zatraktívniť, respektíve vylepšiť život v hlavnom meste. Tento rok by mal byť dostavaný napríklad Nový Starý most alebo Panorama City.

Prečítajte si tu: V roku 2015 sa v hlavnom meste dokončí hneď niekoľko stavebných projektov

4. Pobúrený smútočné zhromaždenie

Rozhodnutie primátorahlavného mesta Iva Nesrovnala nepovoliť uložiť pozostatky spisovateľa Drahoslava Machalu medzi ostatné slovenské osobnosti na cintoríne v Slávičom údolí, vyvolalo pobúrenie v istej časti obyvateľstva. Machala bol napokon pochovaný v Banskej Bystrici.

Prečítajte si tu: Komentár: Patrí Drahoslav Machala na cintorín osobností?

5. Vladimír Weiss a jeho neprimeraná reakcia

Incident, do ktorého bola zapletená trojica známych futbalistov, naberala počas uplynulého týždňa stále na obrátkach. Podľa majiteľa bratislavského bistra Vladimír Weiss klame, Weiss sa ospravedlnil a páchatelia sa doposiaľ nenašli.

Majiteľ predajne s názvom Kuskus na Námestí SNP uverejnil na sociálnej sieti podniku svoju vlastnú verziu čo sa v inkriminovaný večer stalo.

Prečítajte si tu: Vladimír Weiss sa nevie správať a nebol na nesprávnom mieste, tvrdí majiteľ bratislavského bis­tra

6. Zuckermandel zmení tvár podhradia

Nový plán výstavby obytných, administratívnych a obchodných priestorov plánuje obnoviť atraktívny život pod hradom. Zuckermandel, ktorý bude dielom developera J&T Real Estate, získal ešte minulý rok všetky povolenia aj napriek protestom aktivistov.

Prečítajte si tu: Pod Bratislavským hradom rastie mestská štvrť. Zuckermandel dostáva novú tvár

7. Vitajte v kraji klientelizmu a korupcie

Súkromný prepravca RegioJet sa minulý týždeň pustil do bratislavského župana. Pri vstupe do Bratislavy umiestnil bilbórd s provokatívnym sloganom, odkazujúc práve na Pavla Freša. Reklamný pútač tentokrát naozaj upútal. Ľudí víta v kraji korupcie a klientelizmu.

Prečítajte si tu: Kauza Vitajte v kraji klientelizmu a korupcie naberá na obrátkach. RegioJet v ostrej kampani v Bratislave pokračuje

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM