KAW Kultúra

Päť dôvodov, prečo sa oplatí navštíviť decembrový Dobrý trh

Stará tržnica a okolie opäť zažije kúzelný deň plný darčekov a vianočnej atmosféry. Špeciálne vydanie Dobrého trhu prinesie okrem kvalitných produktov a dobrého jedla aj skvelé zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Päť dôvodov, prečo sa oplatí navštíviť decembrový Dobrý trh
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dobrý trh rozžiari Starú tržnicu poslednú sobotu pred Vianocami. Poznáme niekoľko dobrých dôvodov, prečo sa oplatí navštíviť toto originálne podujatie plné dobrých ľudí.

1. Nakúpite darčeky

Chýba vám ešte niekoľko skutočne originálnych darčekov pre priateľov, rodičov, babku či dedka? Nakúpte ich v čarovnej atmosfére Starej tržnice a okolitých uličkách Starého Mesta. Na Dobrom trhu nájdete niekoľko desiatok stánkov s najkvalitnejšími potravinami, dizajnom, knihami a výrobkami. Z pestrej ponuky vyberiete darček naozaj pre každého. A zaručene to bude originál!

2. Zabavíte sa

Súčasťou Dobrého trhu bude aj bohatý sprievodný program. Predstaví sa kapela Funny Fellows a pripravené bude aj detské divadielko. Do akcie sa zapojilo aj mnoho prevádzok, ktoré sídlia v uličkách okolo Starej tržnice. V divadle MDPOH nájdete detskú burzu. Ak chcete precvičiť svoje šikovné prsty, môžete zájsť napríklad na kreatívny workshop ekologického balenia darčekov. V Poľskom inštitúte na Námestí SNP si zas vyrobíte tradičné vianočné ozdoby zo skla. Špeciálny program chystá aj Galéria Nedbalka a predajňa Slávica. V pasáži pri bare Bukowski pripraví známa skupina KundyCrew naozaj originálnu vianočnú dekoráciu.

3. Pomôžete tým, ktorí to potrebujú

“Susedia sa hojne zapojili aj do našej tradičnej Mačky vo vreci, čo sú balíčky s prekvapením, kam každý z nich niečo daroval. Tento rok bude o pomoci druhým,” hovorí Illah van Oijen, organizátorka podujatia. Návštevníci kúpou Mačky vo vreci môžu podporiť občianske združenie Vagus. Výťažok bude venovaný na činnosť streetworkerov, ktorí v zime zachraňujú ľudské životy.

4. Deti sa podučia vareniu

Ak na zimný Dobrý trh zavítate s deťmi, o ich zábavu bude postarané. V Starej tržnici nájdete mini kurzy varenia pre najmenších a kým si vy budete plniť svoje „ježiškovské“ povinnosti, detičky sa naučia variť. Organizátori totiž dali priestor platforme Jem iné, ktorá sa snaží vytvoriť lepšie podmienky v stravovaní, zvýšiť povedomie o kvalitnej strave a bojovať proti nekvalitným fast-foodom.

5. Stretnete sa s priateľmi

Najkrajšie na Dobrom trhu je, že sa tam v období krátko pred Vianocami môžete stretnúť s priateľmi, spolu ochutnať pripravené dobroty, poprechádzať sa pomedzi stánky a navzájom sa obdarovať. Špeciálna zimná edícia Dobrého trhu sa v čarovnej atmosfére Starej tržnice a okolitých uličkách Starého Mesta bude konať 16. decembra 2017.

Vianočný Dobrý trh
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM