Samospráva

Parkovací dom v Petržalke dnes poslanci neodsúhlasili. Chcú rokovať s občanmi a investorom

V bratislavskej Petržalke by mal vyrásť parkovací dom pre 318 áut. Zo strany Röntgenovej ulice by mal mať tri nadzemné podlažia a od Panónskej cesty štyri.

Ilustračný obrázok k článku Parkovací dom v Petržalke dnes poslanci neodsúhlasili. Chcú rokovať s občanmi a investorom
Zdroj: TASR

Petržalskí poslanci mali dnes schvaľovať investorovi pre parkovací dom, proti ktorému sa vlani vzbúrili obyvatelia, prenájom pozemku na 20 rokov. Starosta Vladimír Bajan však materiál na začiatku rokovania nakoniec stiahol.

„Požiadali ma o to v pondelok večer poslanecké kluby, chcú o tom ešte rokovať s občanmi a investorom. Povedali, že to ešte nie je zrelé na rokovanie zastupiteľstva,“ odôvodnil starosta. Či je ešte možné, že sa projekt prepracuje, Bajan nevylučuje.

O prenájom pozemku požiadala samosprávu spoločnosť Digital Park Einsteinova. Za pozemok o výmere 3081 štvorcových metrov mala podľa predloženého materiálu mestskej časti platiť počas výstavby symbolické jedno euro za celý predmet nájmu, po kolaudácii 6 eur za m2 na rok, teda 18.486 eur. Mestská časť však mala podmienku – 100 parkovacích miest má spoločnosť odovzdať bezodplatne mestskej časti pre obyvateľov a ďalších 50 má slúžiť zadarmo verejnosti na nočné parkovanie od 19.00 do 7.30 h.

Spoločnosť predložila žiadosť o výstavbu parkovacieho domu už minulý rok. Rokovanie o nej však vlani prerušili. Proti výstavbe garáže totiž podali obyvatelia Röntgenovej ulice petíciu. Samospráva vysvetľuje, že žiadateľ odvtedy čiastočne modifikoval svoj zámer v záujme vyjsť obyvateľom v ústrety. K svojej žiadosti priložil aj petíciu obyvateľov na podporu výstavby parkovacieho domu.

„Mestská časť trvalo deklaruje potrebu výrazného zvýšenia parkovacích kapacít, a to predovšetkým stavbou parkovacích domov pre širokú verejnosť,“ tvrdí petržalská samospráva. Oddelenie územného rozvoja a dopravy dalo spracovať vyhľadávaciu štúdiu, kde by mali byť v Petržalke rozmiestnené viacpodlažné parkoviská a garáže. S lokalitou, v ktorej má vyrásť spomínaný parkovací dom, štúdia počíta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM