Jakub Haršany Správy

Park pod Slovenským rozhlasom slávnostne otvorili. Tešiť sa môžu aj psičkári

Staromešťania sa konečne dočkali. Park na Belopotockého ulici dnes oficiálne otvorili pre verejnosť. Na nový park sa môžu tešiť aj domáci miláčikovia.

Ilustračný obrázok k článku Park pod Slovenským rozhlasom slávnostne otvorili. Tešiť sa môžu aj psičkári
10
Galéria

Revitalizácia parku pod „pyramídou“ na Belopotockého ulici bola ukončená už v auguste. Dnes sme sa konečne dočkali jeho otvorenia.

V minulosti chcel investor na mieste parčíka vybudovať polyfunkčný objekt. To sa ale stretlo s nevôľou verejnosti, ktorá začala za záchranu parku bojovať. „Som rád, že sa nám parčík podarilo zachrániť, a že ho tu dnes môžeme slávnostne otvoriť. Ďakujem všetkým, ktorý sa pričinili na jeho vytvorení,“ povedal starosta mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík.

Termín otvorenia sa omeškal

Slávnostné otvorenie odštartovalo trúbením na lesný roh. Následne starosta Starého Mesta spolu s primátorom hlavného mesta Ivom Nesrovnalom a miestnou obyvateľkou, ktorá bojovala za záchranu parčíka, prestrihli symbolickú pásku.

Park mal byť otvorený už v septembri. „Termín sa trocha omeškal, lebo sme chceli, aby sa novovysadená zeleň dobre zakorenila,“ informoval starosta Starého Mesta. Minulý týždeň vysadili v parku aj pamätný platan, ktorý zachránili z výrubu pri Riverparku.

Priestor na hranie pre deti

Revitalizácia zahŕňala ošetrenie existujúcej zelene, výsadbu nových stromov a kríkov, upravenie terénu a vytvorenie umelého kopca. V priestoroch parku vybudovali aj nové oplotenie, obrubníky a verejné osvetlenie.

Pre najmenších sú v parku vytvorené herné prvky, hojdačky či kladina, na ktorých sa môžu deti zabávať. „V budúcnosti chceme park dopĺňať aj o ďalšie prvky tak, aby sa z neho stal multifunkčný priestor pre všetky generácie,“ prezradil starosta.

Radosť budú mať aj psičkári

Na svoje si prídu aj psičkári, pre ktorých mestská časť v spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska vytvorila psí výbeh. Ten sa nachádza vedľa parku na pozemku RTVS. Majitelia psov tak majú ďalšiu možnosť, kam vyraziť so svojimi domácimi miláčikmi.

Celkové náklady na revitalizáciu boli vyčíslené na sumu 66 430 eur, z toho hlavné mesto prispelo dotáciou 50-tisíc eur. Zvyšné peniaze boli dofinancované z rozpočtu mestskej časti Staré Mesto.

Otvorenie parku na Belopotockého ulici
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM