ts Samospráva

Park pod Slovenským rozhlasom sa zazelenal

Dlhoočakávaná rekonštrukcia parku na Belopotockého ulici v bratislavskom Starom Meste je v plnom prúde.

Ilustračný obrázok k článku Park pod Slovenským rozhlasom sa zazelenal
Zdroj: Barbora Oráčová Facebook

Práce na parku, na mieste ktorého mal stáť polyfunkčný objekt, rýchlo napredujú. Obvod parku sa zazelenal, nezabudlo sa ani na ošetrenie existujúcej zelene.

Ako pokročili práce

O priebehu prác Bratislava24.sk informovala hovorkyňa mestskej časti Staré Mesto Nora Gubková: „Úprava terénu pred výsadbou trávnika je dokončená, stromy sú vysadené, postupne s realizáciou oplotenia parku prebieha výsadba kríkov po obvode parku, existujúca zeleň je ošetrená.“ Nové oplotenie je osadené takmer po celom obvode.

Ako ďalej uviedla, pamätný platan sa po odporúčaní arboristu bude sadiť vo vhodnejšom klimatickom období pravdepodobne v októbri tohto roku. Vytvarovaný umelý kopec je pripravený na zatrávnenie. V týchto dňoch sa osádzajú obrubníky a pripravujú sa podkladové vrstvy pod mlátový povrch chodníkov.

Deti sa budú mať kde hrať

Bratislavské deti sa už čoskoro zahrajú na novom ihrisku. „Hojdačky a kladina sú osadené, pripravujú sa podkladové vrstvy pre dopadovú plochu pod herné prvky, ostatný mobiliár, lavičky a koše, sa osadia priebežne. Sú dodané a uskladnené u zhotoviteľa,“ dodala Gubková.

Momentálne prebieha aj príprava na skúšobnú prevádzku stĺpov verejného osvetlenia v spolupráci s firmou Siemens s. r. o.

„V zmysle zmluvných podmienok sa predpokladá ukončenie prác na konci júla 2016, dočasné obmedzenie vstupu pre verejnosť môže byť z dôvodu nevzídenia trávnika, aby nedošlo k predčasnému došliapaniu,“ informovala Gubková.

Prispelo aj hlavné mesto

Na mieste parčíka na Belopotockého ulici chcel v minulosti postaviť polyfunkčný objekt investor ZIPP Bratislava, čo sa stretlo s veľkou nevôľou verejnosti a nielen aktivisti začali boj za záchranu parčíka.

Revitalizáciu parku realizuje firma EKOSTAV ROVINKA , spol. s. r. o., v cene približne 50-tisíc eur. Verejné osvetlenie parku, ako aj celého verejného priestranstva medzi budovou RTVS, Lehotského a Belopotockého ulicou, realizuje firma TM-Family s. r. o. v cene okolo 16-tisíc eur. Na výstavbu parku poskytuje Hlavné mesto SR Bratislava dotáciu vo výške 50-tisíc eur.

Čítajte aj: Hviezdoslavovo námestie v krajšom šate. Položili tam nový trávnik

Rekonštrukcia parku na Belopotockého
13
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM