Správy Samospráva

Park na Jakubovom námestí ožije. S návrhmi môže prísť aj verejnosť

Bratislavské Staré Mesto plánuje v tomto roku premenu parku na Jakubovom námestí. O jeho budúcej podobe môžete rozhodnúť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Park na Jakubovom námestí ožije. S návrhmi môže prísť aj verejnosť
8
Galéria
Zdroj: Google Maps

Staré Mesto bude aj v roku 2017 pokračovať v oživovaní verejných priestorov a revitalizácii parkov. Jedným z priestorov, ktorému samospráva vdýchne nový život, je park na Jakubovom námestí.

Jakubovo námestie nesie názov po prvom bratislavskom richtárovi Jakubovi. Ide o významný verejný priestor, ktorého súčasný stav je nevyhovujúci. Park, ktorý sa na námestí nachádza, bol do roku 2017 zaradený medzi Chránené areály a je na ňom umiestnený aj Pamätník obetiam komunizmu.

Aký by ste chceli park?

Mestská časť Staré Mesto má záujem tento park zrevitalizovať spolu s priľahlými komunikáciami. Pred samotnou realizáciou chce samospráva využiť aj názory a nápady verejnosti. Diskusie budú zamerané na stanovenie funkčných zón pre využitie jednotlivých častí parku i pridanie nových funkcií ako výbeh pre psy, komunitné záhrady alebo ihrisko na cvičenie.

„Priestor parku bude rozšírený v severnej a západnej časti a návrh revitalizácie by mal zvýšiť kvalitu verejnej zelene a povrchov, zabezpečiť bezbariérovosť, zlepšiť hospodárenia s dažďovou vodou, zjednotiť a doplniť mobiliár a vytvoriť priateľské prostredie pre lokálnu komunitu a všetky vekové kategórie,“ píše sa na stránke Starého Mesta.

Ak chcete svojimi nápadmi prispieť k skrášleniu Jakubovho námestia a priľahlého parku, Staré Mesto predkladá tri otázky, na ktoré môžete odpovedať a prezentovať tak vaše návrhy.

  • Čo sa vám v parku na Jakubovom námestí páči, čo podľa vás treba zachovať?
  • Na čo by park nemal slúžiť / čo by v parku nemalo byť?
  • Čo by ste v parku privítali?

Odpovede môžete do konca marca posielať elektronicky na email: jakubak@staremesto.sk alebo poštou na adresu: Kancelária starostu – referát územného plánu a rozvoja, Mestská časť Bratislava – Staré Mesto, Vajanského nábrežie 3, Bratislava 814 21.

Finálny návrh - Šafárikovo námestie
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM