Rôzne

Bratislavský parčík na Uršulínskej je opäť otvorený pre verejnosť

Mesto sa snaží skvalitňovať verejné priestory a vytvárať čo najširšie možnosti pre trávenie voľného času svojich obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský parčík na Uršulínskej je opäť otvorený pre verejnosť
Foto: Jakub Haršany / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Dôkazom toho je aj znovuotvorenie parčíka na Uršulínskej ulici, ktorý je prístupný pre verejnosť od pondelka do nedele v čase od 9:00 – 18:00 hod. do konca novembra a následne ho chce mesto otvoriť opätovne na jar. Bratislava24.sk o tom informovala Iveta Kešeľáková z Magistrátu hlavného mesta.

Parčík je opäť otvorený

„Veľmi sa teším, že sa nám podarila skvelá vec a po dlhom čase môže parčík na Uršulínskej ulici opäť slúžiť Bratislavčanom. Dohodli sme sa so súkromným vlastníkom tohto priestoru, ktorý bol dlhé roky uzavretý, na jeho sprístupnení pre verejnosť, pretože som sa nevedel zmieriť s tým, že tento cenný priestor je pre verejnosť zatvorený. To je však dnes už, našťastie, minulosťou,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Ďakujem majiteľom parčíka za ústretovosť. Spoločne meníme Bratislavu pre nás, Bratislavčanov, k lepšiemu,“ doplnil primátor.

Parčík na Uršulínskej je ideálnym miestom na oddych. Do parku platí prísny zákaz vodenia psov a iných zvierat, rovnako tak prísny zákaz vstupu pod vplyvom omamných látok. Hlavné mesto zodpovedá za bezpečnosť svojich obyvateľov a za bezpečné verejné priestory.

Starostlivosť o zeleň

Mesto pokračuje v stratégii rozširovania a obnovy mestskej zelene, ktorá bola v tomto meste dlhé roky zanedbávaná. S tým súčasne súvisí aj starostlivosť o zeleň a verejné priestranstvá v meste. V roku 2016 predstavujú financie do výsadby novej zelene výšku 1,5 mil. EUR. Pravidelne udržiavaná zeleň sa nachádza aj v tomto parčíku.

Čítajte aj: Americkej ambasáde nepredĺžili zmluvu, železný plot je oddnes čiernou stavbou

Parčík na Uršulínskej je opäť otvorený
5
Galéria
Foto: Jakub Haršany / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM