Michaela Katonová Rôzne

Papuče na autách po novom? Aj kus plechu môže vyzerať kultúrnejšie

Mestská polícia eviduje v hlavnom meste v priemere sto odtiahnutí za týždeň. Lepším a lacnejším prípadom, ako odtiahnutie, je papuča. Nevábny kus plechu by mohol vyzerať v budúcnosti lepšie.

Ilustračný obrázok k článku Papuče na autách po novom? Aj kus plechu môže vyzerať kultúrnejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Nájsť si na vozidle papuču nie je príjemnou záležitosťou pre žiadneho vodiča. Každodennou realitou je to najmä v obytných štvrtiach, kde sa nerátalo s tak výrazným nárastom automobilov, ako napríklad v Petržalke či Vrakuni. Oznámenie o zablokovaní vozidla za stieračom a často hrdzavá papuča nepotešia nikoho.

S nápadom na vylepšenie oznámenia aj samotnej papuče prišiel grafický dizajnér Juraj Blaško. „V praxi to však vyzerá tak, že si na kolese nájdete kus plechu s popraskanou farbou a slabo čitateľné telefónne číslo, na ktoré máte zavolať pre odstránenie papuče,“ opisuje situáciu, ktorú poznajú stovky Bratislavčanov, Juraj Blaško.

Horšie je to však s oznámením za stieračom. Keď prší alebo sneží, vodič si nájde len rozmočený kus papiera, pretože nie je v premokavom obale. „Na papieri chýba hlavička, neviete, kto vám auto zablokoval, chýba anglický preklad pre zle parkujúcich turistov,“ menuje ďalšie nedostatky Blaško.

Nové oznámenie v nepremokavom obale s jednoznačnými informáciami a papuča s telefónnym číslom síce neurobia vodičom krajší deň, no ihneď budú vedieť, čoho sa dopustili. Pre cudzincov by boli priestupky uvedené v angličtine.

Za nesprávne parkovanie zaplatíte do 60 eur, ak vám auto odtiahli, pripravte si minimálne 100 eur. Pre porovnanie, naše pokuty sú trikrát vyššie, ako v susednom Rakúsku, kde navyše, papuče vyzerajú oveľa kultúrnejšie.

Prečítajte si tiež: Zlé parkovanie sa v hlavnom meste neodpúšťa. Pozrite si výber TOP 10

Zdroj foto: Juraj Blaško

Kultúrnejšie papuče
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM