Rôzne Správy

Páči sa vám nová cyklotrasa na nadjazde pred Vajnormi?

Hlavné mesto pokračuje počas leta v opravách ciest. Nový povrch dostal nedávno aj nadjazd Vajnory. Okrem toho tam pribudla aj nová cyklotrasa.

Ilustračný obrázok k článku Páči sa vám nová cyklotrasa na nadjazde pred Vajnormi?
4
Galéria
Zdroj: Bratislava Works

Letné prázdninové dni sú vďaka zníženej premávke spravidla využívané na rekonštrukcie ciest v meste. Jedna z posledných ciest, ktorá prešla opravou, bol „tankodrom“ na nadjazde Vajnory.

Bezpečnejší prejazd pre cyklistov

Magistrát opravil začiatkom júla povrch vozovky v úseku od križovania nadjazdu s ulicou Príjazdná v smere k okružnej križovatke.

Súčasťou opravy vozovky bolo aj rozšírenie krajnice, čím vznikol priestor na vytvorenie novej cyklotrasy. Táto cesta je dosť frekventovaná, takže prejazd ňou nebol pre cyklistov vždy najbezpečnejší. Nový cyklochodník by tak mohol túto situáciu zlepšiť.

O svoje pocity z novej cyklotrasy sa podelili aj Bratislavčania na sociálnej sieti. „Istotne lepšie, ako sa púšťať po tej rozbitej krajnici,“ vyjadrila sa Mária. Doplnil ju aj ďalší diskutujúci Miroš, podľa ktorého nie je nový pás pre cyklistov až tak úplne bezpečný. „Keď vidím fotku PRED, tak je to, samozrejme, brutálne zlepšenie. Ale stále je to iba úzky pruh vedľa hlavnej cesty, kde budú okolo cyklistov obiehať autá vo vysokej rýchlosti.“

Opravená cesta na nadjazde Vajnory aj s novou cyklotrasou
4
Galéria
Zdroj: Bratislava Works
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM