Maros Palesch Krimi

Páchateľ sériových krádeží skončil

Dňa 11.01.2011, v utorok, bol obvinený povereným príslušníkom PZ 28 ročný Richard P. z okresu Galanta z 28 skutkov, ktoré spáchal.

Za spáchanie 15-tich skutkov bol tento muž obvinený z prečinu krádeže, za spáchanie 11-tich skutkov bol obvinený z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, za spáchanie 1 skutku bol obvinený za prečin krádeže v štádiu pokusu a v poslednom prípade bol obvinený z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.

V súčasnosti obvinený muž vykonával túto trestnú činnosť na rôznych miestach v hlavnom meste. Väčšinou sa zameriaval na podzemné garáže a odľahlé parkoviská, kde poškodením vozidla a následným vniknutím do jeho vnútra odcudzil rôzne osobné veci ako napríklad: navigačné systémy, slnečné okuliare, autorádiá, digitálny fotoaparát, peňaženky a v jednom prípade aj autobatériu. Obvinenému sa podarilo odcudziť rôzne veci v celkovej hodnote 9.600,–€. Poškodením spôsobil škodu vo výške 7.912,–€.

Tohto muža sa policajtom z Okresného riaditeľstva PZ Bratislava IV podarilo odhaliť na základe operatívno pátracej činnosti, ale ja na základe spolupráce s občanmi hlavného mesta. Obvinenému Richardovi tak za tieto spáchané skutky hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. V súčasnosti sa obvinený nachádza v cele policajného zaistenia a bol vypracovaný podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Zdroj: KR PZ Bratislava, František Peczár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM