Správy Samospráva

Otvorili unikátnu školskú Escape Room. Žiakom pomôže rozvíjať logické myslenie

V Karlovej Vsi sa môžu pochváliť zaujímavou novinkou. Žiaci Spojenej školy Tilgnerova vytvorili vlastnú Escape Room, v rámci ktorej si môžu otestovať svoju šikovnosť.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili unikátnu školskú Escape Room. Žiakom pomôže rozvíjať logické myslenie
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Átrium na Spojenej škole Tilgnerova v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves ožije. Na škole nedávno otvorili Escape Room, ktorú vytvorili samotní žiaci a ktorá im má pomôcť rozvíjať logické myslenie a tímového ducha. Ide o jedinečný projekt, ktorý zatiaľ nemá žiadna iná škola na Slovensku.

Hru zrealizovali žiaci

Hoci s nápadom prišla učiteľka školy, realizácia bola už plne v rukách žiakov. Tí vytvorili všetky úlohy, hlavolamy, pripravili priestor átria a zorganizovali aj finančnú zbierku na materiál.

Hra s názvom Trinásta záhrada vytvorí priestor, kde môžu žiaci zábavnou a dobrodružnou formou využiť svoje vedomosti, logiku, premýšľanie, postreh, kreativitu či vzájomnú spoluprácu.

Zatiaľ len pre staršie ročníky

Escape Room je hra, v ktorej musíte riešiť rôzne logické úlohy, aby ste sa dopracovali ku kľúču. Pomocou neho sa potom dostanete von z miestnosti, v ktorej ste zatvorení. V prípade Trinástej záhrady sa snažíte vyslobodiť zo školského átria.

Hry sa môžu zúčastniť len žiaci siedmeho až deviateho ročníka a taktiež žiaci prímy až oktávy. V budúcnosti však plánujú vytvoriť aj verziu, ktorá bude určená pre mladšie ročníky. Súťažiť môžu troj- až šesťčlenné tímy, ktoré majú 45 minút na to, aby sa dostali z átria. Dôležitá je preto komunikácia a vzájomná spolupráca.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM