Šport

Otvorenie ME v krasokorčuľovaní uvidia naživo aj školáci

Výkony elitných športovcov počas Majstrovstiev Európy (ME) v krasokorčuľovaní v Bratislave môžu počas prvého dňa, v stredu 27. januára, sledovať zadarmo aj žiaci z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie ME v krasokorčuľovaní uvidia naživo aj školáci
Zdroj: TASR

Podľa informácií Moniky Volekovej z bratislavského magistrátu budú v hľadisku Zimného štadióna Ondreja Nepelu školáci z takmer sto škôl.

„Žiaci uvidia dopoludnia krátky program žien, popoludňajšie skupiny budú sledovať slávnostný otvárací ceremoniál za účasti prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý otvorí šampionát. Večer prídu na rad krátke programy mužov,“ uviedla za organizátorov hovorkyňa ME Jana Tuhá.

Prečítajte si aj: TOP 15 zo šampionátu: Maskota vymysleli študenti, na oficiálnej známke je tanečný pár

V hľadisku budú sedieť aj žiaci z Bratislavy, z hostiteľského mesta šampionátu. „Žiaci budú mať jedinečnú možnosť vidieť krasokorčuliarov naživo na ľadovej ploche a verím, že ich tento krásny a náročný šport zaujme,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Majstrovstvá Európy (27.-31. januára) sú vrcholným krasokorčuliarskym podujatím na starom kontinente, ktoré sa vrátilo do Bratislavy po 15 rokoch.

O cenné kovy budú bojovať ženy, muži, tanečné páry i športové dvojice a medzi nimi budú súťažiť aj slovenskí reprezentanti.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Premeny bratislavského zimného štadióna, kde už o dva dni štartuje európsky šampionát v krasokorčuľovaní

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM