Nina Táborská Rôzne

Otvorenie Galérie Danubia: Nové obchody, veľké zľavy a najmä veľa Bratislavčanov. Kde sa oplatí nakupovať?

V rakúskom Hainburgu otvorili nový nákupný areál Galéria Danubia (FMZ) za 25 miliónov eur. Celkovo 25 obchodov a 400 parkovacích miest sa rozprestiera na ploche 40-tisíc m². O tom, že je rajom pre Bratislavčanov, sme sa presvedčili na vlastnej koži. V čom je centrum iné ako tie, ktoré máme u nás?

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie Galérie Danubia: Nové obchody, veľké zľavy a najmä veľa Bratislavčanov. Kde sa oplatí nakupovať?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Galéria Danubia je ľahko dostupná nielen pre domácich, ale aj pre Bratislavčanov. Hainburg je od slovenskej metropoly vzdialený len 15 kilometrov a hneď pri nákupné centrum premáva jedenkrát do hodiny aj bratislavská MHD (č. 901, cena lístka 1,50 eur). Tam aj späť sa autobusom dostanete do 15 minút. Autom dokonca rýchlejšie. Problém by ste nemali mať ani pri parkovaní. Celkovo Danubia ponúka 400 priestranných parkovacích miest.

Ani tentokrát nebolo prekvapením, že sme pred nákupným centrom stretli viac áut s bratislavskými značkami ako s domácimi. Bratislavčanov prilákali najmä zľavy, podľa niektorých kvalitnejšie výrobky, viac sortimentu a výhodnejšie ceny.

O tom, že Fachmarktzentrum (FMZ) je zamerané na slovenského zákazníka rovnako ako na rakúskeho svedčí aj fakt, že v každom obchode boli ako slovenskí, tak aj rakúsky predavači. Problém dohovoriť sa teda určite mať nebudete. V novom centre Danubia našlo prácu celkovo 180 ľudí.

Čo ponúka Galéria Danubia

Areál dal priestor 25 obchodom s oblečením, kozmetikou, bytovými doplnkami a potravinami.

Nájdete tu:

DM, Bipa, Bonita, Bonprix, Deichmann, Dressmann, CCC, C&A, Colloseum, Charles Vögele, GTS GmbH, Lidl, Libro, Merkur, Matratzen Concorde, mister lady, Naglreiter, KIK, Ernsting's Family, Fressnapf, GTS, Pearle, IL TORSO, Trafik.

Navštíviť sa oplatí rozhodne Merkur. Potraviny lákajú na skutočne široký sortiment produktov. V porovnaní s reťazcami, ktoré nájdete u nás, dnes Merkur ponúkol bezkonkurenčne najväčší výber čerstvej zeleniny, ovocia a rezaných kvetov. Prevažne máte možnosť vyberať z rakúskych produktov. Obchodný reťazec je priestorovo veľmi prehľadný, pod jednou strechou nájdete všetko čo potrebujete, reťazec poteší aj milovníkov bio produktov za prijateľné ceny, ostatné produkty sa cenovo od bratislavských podobných reťazcov veľmi nelíšia. Teraz máte možnosť využiť 25-percentnú zľavu na váš nákup.

Milovníkov a chovateľov zvierat rozhodne potešia v týchto dňoch vo Fressnapf. K akémukoľvek nákupu dostanete tašku pre vášho štvornohého miláčika plnú rôznych maškŕt, navyše obchod ponúka 25-percentnú zľavu na celý nákup (platí len dnes).

Ak vám chýba kozmetika, výhodné nákupy ponúka Bipa, ktorú rovnako nemáme v Bratislave. Okrem 15-percentnej zľavy na celý nákup dostanete aj špeciálnu otváraciu zľavu (do 29.3.). Niektoré produkty sú navyše oproti tým, ktoré kúpite u nás, lacnejšie už vo svojej základnej cene. Napríklad pracie prostriedky, šampóny a niektorá telová kozmetika. Navyše tu nájdete aj značky, ktoré nemajú v Bratislave zastúpenie.

Pre Bratislavčanov nové obchody predstavujú Casa Mia (bytové doplnky), Mister Lady (móda pre mladých – 20% na všetko), Dressmann (móda), Charles Vögele (móda), Ernsting's Family (rodinne zameraný obchod prevažne s módou, nájdete tu aj bytové doplnky), Pearle (optika 50-percentné zľavy), Colloseum (móda).

V obchodoch, ktoré máme aj u nás (DM, CCC, Deichman, …) máte teraz možnosť využiť špeciálne zľavy, dokonca aj na celkom nové kolekcie.

V centre okrem Naglreiter zatiaľ nenájdete inú stravovaciu jednotku. Pribudnúť by mali časom. Okrem nákupnej a stravovacej zóny sa počíta aj s obytnou zónou, kde by malo vzniknúť 155 čiastočne bezbariérových bytov. Čo je pre Bratislavčanov rozhodne dobrá správa, nakoľko sem radi nechodia len nakupovať, ale aj bývať.

Prečítajte si tiež: Nové nákupné centrum: Pharos by mal prvých návštevníkov privítať ešte pred letom. Viete čo ponúkne?

Nové nákupné centrum: Galéria Danubia Hainburg
16
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM