ts Rôzne

Otvorenia zrekonštruovaného podchodu na cyklotrase JuRaVa sa dočkáme už tento týždeň

Dočkali sme sa! Už tento piatok sa slávnostne otvorí dlhoočakávaný podjazd na cyklotrase JuRaVa. Cyklisti tak môžu bezpečnejšie prechádzať na druhú stranu mosta.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenia zrekonštruovaného podchodu na cyklotrase JuRaVa sa dočkáme už tento týždeň
Zdroj: Ján Mrva Facebook

V piatok 17. júna o 17.00 hodine sa uskutoční slávnostné otvorenie podjazdu pod mostom na ceste medzi Vajnorami a Čiernou vodou.

Cyklolávka ponad Šúrsky potok mala odstrániť kolízny dočasný úsek existujúcej cyklotrasy JuRaVa na moste cestou z Vajnor na Čiernu Vodu.

Zosadni z bicykla

Nakoľko je podjazd nízky (nespĺňa normu 2,5 metra), nezabudnite z bicykla pri prechádzaní zosadnúť, aby ste neprišli k úrazu. Upozorňuje na to aj dopravná značka pred podjazdom, ktorá zároveň informuje o výške 1,95 metra.

Ak by ste si nevšimli dopravnú značku, zastaví vás visiaca rampa na reťaziach, ktorej úlohou je zabrániť rozbitým hlavám.

Malokarpatsko-šúrska magistrála

Združenie obcí Svätý Jur, Rača a Vajnory odovzdalo na jeseň 2014 do užívania Malokarpatsko-šúrsku magistrálu JuRaVa. Projekt je súčasťou systému cyklotrás, ktoré prepájajú obce a mestá v malokarpatskej oblasti.

Cyklotrasa JuRaVa spája na úseku približne 28 kilometroch Svätý Jur, Raču a Vajnory s využitím existujúcich miestnych komunikácií, účelových komunikácií spevnených aj nespevnených a hrádze Šúrskeho potoka.

Cieľom projektu JuRaVa bolo posilniť konkurencieschop­nosť regiónu v oblasti cestovného ruchu, zlepšiť kvalitu života obyvateľov a podporiť ekologickú dopravu.

Čítajte aj: Cyklotrasa JuRaVa: Nebezpečný prechod na moste do Čiernej vody bude čoskoro minulosťou

Cyklotrasa Jurava - podchod
5
Galéria
Zdroj: Ján Mrva Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM