Správy Samospráva

Otváracie hodiny barov a reštaurácií v Starom Meste: Zatiaľ všetko po starom

Poslanci dnes mali rozhodovať o prelomení veta Radoslava Števčíka, ktorý nepodpísal uznesenie zo septembra. Starosta však materiál stiahol z rokovania.

Ilustračný obrázok k článku Otváracie hodiny barov a reštaurácií v Starom Meste: Zatiaľ všetko po starom
6
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

V prípade otváracích hodín podnikov a prevádzok v bratislavskom Starom Meste sa zatiaľ nič nemení. Pôvodne dnes mali staromestskí poslanci rozhodovať o prelomení veta starostu Radoslava Števčíka, ktorý nepodpísal uznesenie miestneho zastupiteľstva zo septembra tohto roka.

Starosta materiál stiahol z rokovania

Ním poslanci schválili oficiálnu prevádzkovú dobu do 22:00 hod. a v prípade splnenia technických opatrení jej predĺženie počas týždňa do 24:00 hod. a víkendu do 01:00 hod. nasledujúceho dňa. Starosta však materiál stiahol z rokovania miestneho zastupiteľstva.

Starosta svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že podľa neho je bezpredmetné, aby sa diskutovalo o problematike, v ktorej nie je nič nové. Rozhodol sa tak vraj aj po diskusii s viacerými poslancami. Niektorí z nich mu však oponovali s tým, že o ničom nevedeli a že by si radi vypočuli informáciu, ktorou sa v rámci materiálu mali zaoberať.

Podľa poslanca Mateja Vagača by totiž miestne zastupiteľstvo malo byť informované o tom, čo sa deje a ako môže v tejto veci konať. „Predkladateľ materiálu má právo stiahnuť akýkoľvek materiál a nemusí vôbec vysvetľovať, že prečo,“ uviedol na margo toho poslanec Štefan Holčík.

Rozhodnutie možno v decembri

Problematikou by sa malo miestne zastupiteľstvo opätovne zaoberať v decembri tohto roka, prípadne v januári budúceho roka. Podľa starostu sa na tento termín pripravujú dva materiály. Jeden z nich by mal pojednávať len o pravidlách a čase predaja v obchodoch. Druhé všeobecne záväzné nariadenie by sa malo týkať ochrany verejného poriadku, teda prevádzkových hodín podnikov a reštauračných zariadení.

O materiáli sa teda dnes nerokovalo, keďže žiaden z poslancov neprejavil záujem o to, aby bola informácia opätovne na dnešné rokovanie zaradená. Zároveň platí, že ak aj poslanci do dvoch mesiacov od schválenia zastupiteľstva nepotvrdia svoje rozhodnutie, uznesenie stráca platnosť. Táto lehota uplynie koncom novembra.

Bratislavské bary a reštaurácie
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM