Krimi

Otrasný nález v Ružinove: Sučku zavreli do kufra a hodili do kontajnera

Je až neuveriteľné, akými krutými spôsobmi sa ľudia dokážu zbaviť svojich už nechcených domácich miláčikov.

Ilustračný obrázok k článku Otrasný nález v Ružinove: Sučku zavreli do kufra a hodili do kontajnera
7
Galéria
Zdroj: Sloboda zvierat

V sobotu doobeda dostala Sloboda zvierat neuveriteľné hlásenie. „Pani z Ružinova išla vysypať odpadky, keď začula z kontajnera na plast čudné zvuky. Zbadala v ňom kufor, v ktorom sa podľa pohybu a zvukov zjavne nachádzal nejaký živý tvor,“ oznámila počas víkendu na sociálnej sieti Sloboda zvierat, dobrovoľná nezisková organizácia pre ochranu zvierat.

Pomoc polície

Keď dorazili k psíkovi, na mieste už bola polícia. „Nie každodenný telefonát preverovali kolegovia z bratislavského Ružinova. Podľa volajúcich bolo totiž počuť z kontajnera určeného na zber plastov na Gregorovej ulici zúfalé zvuky zvieratka volajúceho o pomoc. V kontajneri policajti živého tvora skutočne našli,“ informovala Mestská polícia Bratislava.

Z kufra vyslobodili bielu sučku menšieho vzrastu, s podozrením na graviditu. „Sučka sa veľmi vystrašená schovala pod kontajner. Náš vyjazdár ju vylákal a odviezol do útulku. Teraz oddychuje vo vnútornom koterci. Je dehydrovaná a vystresovaná. Neskôr bude vyšetrená našou veterinárkou,“ dodala Sloboda zvierat.

Sučka je ošetrená

Sučka bola v kufri zavretá možno aj niekoľko hodín. Pri tom, ako sa snažila dostať z kufra, si poranila labky aj papuľku. Ešte počas víkendu ju ošetril veterinár. „Nejaví známky ochorenia, ale asi je kotná. Pomaly sa aklimatizuje. Ešte je trochu ustráchaná. Sučka je v karanténe, po nej bude ponúknutá na adopciu,“ informoval Bratislava24.sk Jozef Chmel, hlavný inšpektor Slobody zvierat.

Sloboda zvierat prosí verejnosť o pomoc. Ak ste videli v okolí Gregorovej ulice osobu s kufrom na obrázku, neváhajte informovať na linkaprotikrutosti@gmail.com. Tento človek spáchal trestný čin!

Fenka uväznená v kufri
7
Galéria
Zdroj: Sloboda zvierat
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM