Rôzne

Otestujte sa: Ako dobre poznáte bratislavské kúpaliská?

Tohtoročná letná sezóna na bratislavských kúpaliskách je už v plnom prúde. Otestujte sa v našom kvíze, čo všetko viete o ich histórii.

Ilustračný obrázok k článku Otestujte sa: Ako dobre poznáte bratislavské kúpaliská?
Zdroj: TASR

Leto bez kúpalisk si najmä tí, čo bývajú v panelákoch, nevedia ani predstaviť. Inak tomu nebolo ani v minulosti. Bratislavčania sa stretávali kedysi napríklad na Lide či dodnes obľúbenom „tehelku“. Viete ale, ako vyzerali obľúbené bratislavské kúpaliská kedysi?. Kde sa nachádzalo prvé kúpalisko v hlavnom meste?

Otestujte sa TU

Bratislavské kúpaliská

Obyvatelia hlavného mesta môžu aktuálne stráviť horúce dni na kúpaliskách Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín či na Zlatých pieskoch. Už 3. júna sa k nim pridá kúpalisko Krasňany a 10. júna kúpalisko Rača. Otváracie doby jednotlivých prevádzok môžete nájsť TU.

Leto však Bratislavčania radi trávia aj pri petržalskom Veľkom Draždiaku, Rusovskom jazere, Vajnorských jazerách či na Kuchajde.

O obľube bratislavských kúpalísk svedčí aj fakt, že už počas minulo-týždňového otvorenia nemali kúpaliská núdzu o návštevníkov. Na Tehelnom poli bolo počas prvého dňa približne 80 ľudí, čo je však menej oproti minulému roku, Delfín navštívilo približne 50 ľudí, Lamač prilákal do 30 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM