Kultúra Samospráva

Oslávte Deň detí na Štrkovci. Okolie jazera rozvonia rybími špecialitami

V areáli Štrkoveckého jazera sa v sobotu uskutočnia tradičné Ružinovské rybárske slávnosti. Skvelý deň plný zábavy prežijú aj deti.

Ilustračný obrázok k článku Oslávte Deň detí na Štrkovci. Okolie jazera rozvonia rybími špecialitami
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Okolie Štrkoveckého jazera v sobotu 3. júna opäť rozvonia rybími špecialitami. Dôvodom sú tradičné Ružinovské rybárske slávnosti. Zároveň sa v amfiteátri pri Štrkoveckom jazere uskutoční aj Ružinovský deň detí. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Deti si od 8:00 hod. pri Štrkoveckom jazere zasúťažia v rybolove, ktorý pre ne pripravil Slovenský rybársky zväz. Malí oslávenci sa môžu tešiť tiež na nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne, súťaže, športové hry či speváčku Miu a jej Farbičkový koncert.

Budú variť halászlé

Popoludní začne tradičná súťaž vo varení halászlí, v rámci ktorej si medzi sebou zmerá sily viacero ružinovských tímov. Počas rybárskych slávností nebude chýbať ani ukážka tradičnej receptúry rybárskej špeciality v podaní šéfkuchára Rybárskeho cechu.

Návštevníci sa taktiež môžu tešiť na legendy slovenského folku Allana Mikušeka, ktorý spolupracoval s mnohými osobnosťami ako Michal Tučný, Lucie Vondráčková, František Nedvěd a spieval na legendárnom koncerte Johnnyho Casha v Prahe. Vystúpi aj folklórny súbor Karpaty a vrcholom večera bude koncert legendárnej zábavnej kapely Senzus.

Organizátorom podujatia je Cultus Ružinov, Mestská časť Bratislava-Ružinov a Ružinovský športový klub.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM