Správy Samospráva

Ošarpaný Dom kultúry Lúky už viac nebude hanbou Petržalky

Na Dome kultúry Lúky momentálne prebiehajú rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude nový moderný dizajn druhého najväčšieho kultúrneho stánku v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Ošarpaný Dom kultúry Lúky už viac nebude hanbou Petržalky
9
Galéria

Ako sa zo škaredého káčatka stala krásna labuť. Aj takto rozprávkovo by sa dal charakterizovať prípad petržalského Domu kultúry Lúky na Vígľašskej ulici.

Takto pred rokom sme o tejto budove písali v súvislosti s nie príliš vábnym vzhľadom. Omietka bola poškodená a opadávala, steny boli pokreslené sprejermi. Aktuálne na budove prebieha rekonštrukcia, vďaka ktorej dostane dom kultúry nový moderný dizajn, na ktorý budú môcť byť Petržalčania konečne hrdí.

Práce potrvajú do septembra

„V súčasnosti dokončujeme vonkajšie práce – čiastočné zateplenie, výmenu okien a dverí. Robia sa menšie stavebné vnútorné práce, ktorými sa priestory vo vstupnej časti prispôsobujú na iné využitie,“ Bratislava24.sk informovala Silvia Vnenková z Oddelenia komunikácie s verejnosťou miestneho úradu v Petržalke. Zároveň doplnila, že práce by mali byť ukončené v polovici septembra.

Vynovené vnútorné priestory domu kultúry ponúknu aj nové využitie. „Vznikne tu menší coworking – zasadačka a kancelária, infopoint s informáciami o Petržalke, detský kútik resp. materské centrum a kaviareň,“ prezradila nám Vnenková.

Spomínaná časť rekonštrukcie je dobrým príkladom spolupráce samospráv. Financie na projektovú dokumentáciu totiž poskytol Bratislavský samosprávny kraj. Obnova zvyšných priestorov príde na rad v ďalšej etape rekonštrukcie.

Dom kultúry Lúky
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM