Nina Táborská Samospráva

Organizácia Lepší svet otvorila na Kramároch zariadenie podporovaného bývania pre mentálne postihnutých

Nezisková organizácia Lepší svet dnes otvorila na bratislavských Kramároch nové zariadenie podporovaného bývania pre ľudí s mentálnym postihnutím. Slúžiť bude 12 klientom s duševnou poruchou. Na otvorení zariadenia sa zúčastnil aj primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Ilustračný obrázok k článku Organizácia Lepší svet otvorila na Kramároch zariadenie podporovaného bývania pre mentálne postihnutých
Zdroj: TASR

Ako uviedol riaditeľ n.o. Lepší svet Dušan Mikulec, organizácia sa operatívne postarala o zabezpečenie základných a špeciálnych potrieb pre odkázaných ľudí po tom, čo bolo zrušené zariadenie Pokojný domov a klientom s duševnou poruchou hrozilo, že sa ocitnú na ulici s relatívnou možnosťou prespávania v útulkoch pre bezdomovcov, čo je vzhľadom na ich zdravotný stav prakticky nereálne.

Vďaka novému zariadeniu s podporovaným bývaním budú môcť klienti žiť oveľa plnohodnotnejší život. „Klienti s duševnou poruchou nedokážu samostatne, bez pomoci odborných zamestnancov fungovať v normálnom živote. To im umožní práve podporované bývanie,“ doplnil Mikulec.

Pracovno-socializačné centrum Lepší svet, n.o., sa už vyše 11 rokov stará o ľudí s mentálnym znevýhodnením. Prevádzkuje zariadenia v Bratislavskom a Trenčianskom kraji, v ktorých zabezpečuje starostlivosť takmer 100 klientom. Sprostredkúva 24-hodinové progresívne sociálne služby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM