Alexandra Húsková Rôzne

Oproti Inchebe vyrastie 18-poschodový panelák. Bude súčasťou Polyfunkčného centra Einsteinova

Polyfunkčné centrum Einteinova získalo územné rozhodnutie. Investor A1 Property tak môže na rohu ulíc Bohrova a Einsteinova postaviť výškový 18-poschodový panelák a 6-poschodovú administratívnu budovu, informoval portál reality.etrend.

Ilustračný obrázok k článku Oproti Inchebe vyrastie 18-poschodový panelák. Bude súčasťou Polyfunkčného centra Einsteinova
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt bol pôvodne navrhnutý v dvoch variantoch. Prvý v podobe dvoch stavieb a druhý bez bytových jednotiek.

Prvý z nich počítal s tým, že polyfunkčné centrum sa bude skladať z dvoch samostatne stojacich objektov. Jedným z nich mala byť obytná budova, ktorá poskytne 98 bytov a 16 apartmánov na 18-tich poschodiach. V druhom objekte sa mali na siedmich poschodiach nachádzať kancelárie, obchody a stravovacie zariadenia.

Druhý variant rátal len s jedným desaťposchodovým objektom, ktorý mal mať rovnaké využitie, avšak bez obytnej funkcie. Zelenú dostal prvý variant.

Prečítajte si aj: V Bratislave vyrastie nová rezidenčná štvrť za 50 miliónov eur

18-poschodový vežiak a skoro 500 parkovacích miest

Stavba pozostáva z bytového domu, administratívnej budovy a suterénu pod obomi objektami. Nižšia, 6-poschodová administratívna budova by mala mať tvar písmena „L“. Na prvých dvoch podlažiach sa budú nachádzať obchodné priestory, zvyšné štyri budú sú naplánované pre kancelárie.

Bytový dom bude stáť na obdĺžnikovom pôdoryse, od druhého až po osemnáste podlažie sú naplánované byty a apartmány. V garáži s vjazdom zo Zadunajskej ulice by sa malo nachádzať 449 parkovacích miest, na vonkajších stojiskách 32.

Súčasťou stavby sú aj stavebné úpravy autobusovej zastávky na Einsteinovej ulici s novým šírkovým usporiadaním a úprava chodníka pre peších, ako aj lávky ponad mestskú diaľnicu.

Počíta sa aj s úpravou chodníka na Zadunajskej a Bohrovej ulici v súčinnosti s cyklotrasou.

Podľa platného územného plánu je predmetné územie funkčne určené pre občiansku vybavenosť. Celkové náklady na realizáciu stavby odhadla navrhovateľská spoločnosť na 25 miliónov eur.

Prečítajte si aj:

Moderná vízia premostenia Einsteinovej prepojí Petržalku s centrom pešou zónou

Zelené strechy, podzemné státie aj nové byty. Čo bude s Cvernovkou?

Zdroj:Dnes24/Tasr

Zdroj foto:reality.e­trend

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM