Alexandra Húsková Správy

Opravy ciest pokračujú. Premávku obmedzia na hlavných ťahoch

Od tohto týždňa sa mesto púšťa do opráv hlavných mestských komunikácií. Po častiach sa bude vynovovať Bajkalská a Trnavská ulica. Zmena sa dotkne aj zastávok MHD a spojov.

Ilustračný obrázok k článku Opravy ciest pokračujú. Premávku obmedzia na hlavných ťahoch
Zdroj: TASR

Bratislava sa pustila do generálnej opravy ciest. Z dohromady 37 kilometrového záväzku už mesto opravilo komunikácie na Palisádach a na Dunajskej ulici. Pokračuje sa Bajkalskou a Drotárskou cestou.

Uzávierky budú v úseku pred križovatkou s Bajkalskou ulicou, až po križovatku s Tomášikovou ulicou. „Uzávierka bude vyznačená určeným dočasným dopravným značením s odklonením dopravy a zachovaním priameho prejazdu po Trnavskej ceste,“ oznámila mestská samospráva.

Trnavská a Bajkalská

Pravý jazdný pruh bude uzatvorený smerom von z mesta na Trnavskej ceste v smere od Bajkalskej ulice po Sabinovskú ulicu. Doprava bude vedená v ľavom jazdnom pruhu, vrátane autobusového jazdného pruhu.

Po oprave pravého jazdného pruhu bude následne uzatvorený ľavý jazdný pruh Trnavskej ulice smerom od Sabinovskej na Bajkalskú ulicu. Doprava bude vedená v pravom jazdnom pruhu, vrátane autobusového jazdného pruhu. Z Trnavskej ulice nebude možné odbočiť vľavo, smerom k obchodnému domu Kaufland.

V smere von z mesta vodiči MHD nezastavia na zastávke „Sabinovská“. V smere do mesta nebude obsluhovaná zastávka MHD – „Trnavská“.

Oprava Drotárskej cesty

Rovnako v pondelok 14. marca, čase od 10. hodiny je plánovaná plná uzávierka jazdného pruhu na Drotárskej ceste v smere od Matúšovej ulice po Martinengovú ulicu.

Doprava bude riadená prenosnou svetelnou komunikáciou. Po ukončení tejto etapy je plánovaná uzávierka uvedenej komunikácie v opačnom smere, od Martinengovej po Matúšovú ulicu.

Počas opravy Drotárskej cesty nebude obsluhovaná zastávka „Slovenský národný archív“ smerom na Búdkovú a na Drotárskej ceste všetky zastávky v opačnom smere. „Predpokladaný termín obnovenia premávky je 20. marca 2016 o 24. ho­dine,“ uviedol dopravný podnik.

Ďalšie zmeny sa dotknú zastávky „Šulekova“ pre trolejbusovú linku č. 208. Vodiči zastavia na výstupišti „Šulekova“ zriadenom na priebežnej zastávke linky č. 147.

„Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave vyzýva vodičov, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a rešpektovali prenosné dopravné zariadenia,“ oznámila Lucia Mihaliková, hovorkyňa KR PZ.

Opravy ciest v týchto častiach Bratislavy by mali byť ukončené 10. apríla.

Prečítajte si aj: Predĺženie cyklotrasy na Karadžičovu, Rožňavská či Staromestská. Ktoré ďalšie ulice v meste opravia?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM