Samospráva

Oprava vozovky na Moste SNP prebieha podľa plánu. V auguste by mala finišovať

Tento mesiac by sa mali dokončiť práce na vonkajších jazdných pruhoch a v auguste sa budú rekonštruovať vnútorne jazdné pruhy mosta.

Ilustračný obrázok k článku Oprava vozovky na Moste SNP prebieha podľa plánu. V auguste by mala finišovať
Zdroj: TASR

Oprava vozovky na Moste SNP v Bratislave prebieha podľa plánu a trvať by mala do konca augusta. Po dnešnej kontrole stavebných prác to uviedol primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Zahraničný asfalt

„Práce prebiehajú podľa harmonogramu. Momentálne sme v etape odfrézovania pôvodnej živice, kladenia a úpravy lôžka pre novú živicu. Následne sa bude nanášať nový asfalt na upravené podložie,“ priblížil primátor. Ako podotkol, špeciálny asfalt treba dovážať zo zahraničia, keďže na Slovensku sa tento typ podľa jeho slov prestal vyrábať. Tento mesiac by sa mali dokončiť práce na vonkajších jazdných pruhoch a v auguste sa budú rekonštruovať vnútorne jazdné pruhy mosta.

„Ak nám bude priať počasie, tak budeme pokračovať v rovnakom tempe. Chcem sa poďakovať vodičom za trpezlivosť. Som pevne presvedčený, že v septembri budú môcť obyvatelia i návštevníci Bratislavy jazdiť po opravenom moste bez akýchkoľvek obmedzení,“ podotkol Nesrovnal.

Hlavné mesto začalo opravovať vozovku na Moste SNP 3. júla. Doprava je počas celej opravy obmedzená len čiastočne. Most je prejazdný v každom smere, jeden jazdný pruh do Petržalky a jeden jazdný pruh z Petržalky v smere do centra mesta. Obdobie rekonštrukcie bolo vybrané zámerne, vychádza z nižšej frekvencie dopravy v prázdninovom období. Opravu v hodnote 1,5 milióna eur realizuje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.

Most SNP
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM