Rôzne Správy

Oprášte bicykle a staňte sa súčasťou veľkej cyklojazdy cez bratislavské mosty

Už tento piatok sa v rámci Medzinárodného dňa bez áut uskutoční obľúbená Cyklojazda po Bratislave. Nechajte autá doma a hor sa na bicykle!

Ilustračný obrázok k článku Oprášte bicykle a staňte sa súčasťou veľkej cyklojazdy cez bratislavské mosty
5
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia

Bratislava sa aj tento rok zapája do Európskeho týždňa mobility, aby podporila využívanie alternatívnych spôsobov dopravy v meste. Počas týchto dní ponúka hlavné mesto rôzne aktivity a jednou z nich je aj akcia pre všetkých cyklistických nadšencov.

Hor sa na bicykle

Už tento piatok 22. septembra, symbolicky na Medzinárodný deň bez áut, môžete vašich štvorkolesových miláčikov vymeniť za bicykle a stať sa súčasťou veľkej cyklojazdy po uliciach Bratislavy.

Záujemcovia sa stretnú o 18:00 hod. na Námestí SNP, odkiaľ sa vydajú na exkluzívnu trasu v sprievode polície. Tá povedie cez Dunajskú, Lazaretskú, Landererovu ulicu k Mostu Apollo a ďalej bude pokračovať cez Dolnozemskú, Bosákovu, Jantárovú a Krasovského ulicu až k Auparku. Tam sa cyklisti napoja na Panónsku ulicu, prejdú cez Most SNP, Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu a naspäť cez dunajské nábrežie a Štúrovu ulicu na Námestie SNP, kde svoju púť ukončia.

Raňajky na moste

V piatok je pripravená ešte jedna milá akcia pre cyklistov. Ak sa doma nestihnete naraňajkovať, môžete sa zastaviť na Starom moste. Od 8:00 hod. tam budú prichystané chutné raňajky, ktoré vás správne naštartujú na záverečný deň pracovného týždňa.

Podujatia organizuje v rámci Európskeho týždňa mobility občianske združenie Cyklokoalícia a komunitné centrum Cyklo Kuchyňa.

Ilustračný obrázok

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM