ts Krimi

Oplatí sa miešať sa do pouličnej hádky? Mladý Bratislavčan hľadá svedkov útoku

Na sociálnej sieti vznikla skupina, v popise ktorej vyzýva Michal svedkov útoku z novembra, aby sa ozvali a pomohli polícii.

Ilustračný obrázok k článku Oplatí sa miešať sa do pouličnej hádky? Mladý Bratislavčan hľadá svedkov útoku
Zdroj: archív M. H.

„Hľadám svedkov útoku, ktorý sa odohral v Bratislave v noci z piatka 25. 11. na sobotu 26. 11. 2016 na zastávke Zochova, smer mesto okolo 0:50 hod.,“ píše sa v úvode skupiny Hľadám svedkov útoku.

Agresívny útok

Michal (32) cestou domov z mesta narazil na zastávke Zochova na hádajúci sa párik. Hádka sa vyostrila a mladá žena začala kričať, nech jej dá partner pokoj. Najskôr ju nechcel pustiť, potom ju zhodil na zem. Michal sa chcel, ako správny muž, ženy zastať. „Vtedy som sa zamiešal, zaútočil na mňa, udrel ma dnom fľaše do ľavého obočia a nosa. Začala mi tiecť krv,“ povedal pre Bratislava24.sk Michal.

Útočník mu spôsobil zranenia sklenenou fľašou na tvári a hlave.

Keď zavolal políciu a podišiel k ceste, útočník napadol Michala druhýkrát. „Rozbil mi čelo a udrel ma takmer do spánku. Policajti ho zadržali, zápasil s nimi.“

Hrdinský čin vyšiel Michala na 12 stehov – na nose 2, na obočí 4 a na čele 6 s dobou liečenia 12 dní.

Michal hľadá kvôli usvedčeniu očitých svedkov. „Ak ste to videli, alebo tam bol niekto z vašich známych, prosím obráťte sa s akýmikoľvek informáciami na políciu, alebo tel. č. 0917 615 443. Pomôcť môžete aj zdieľaním a pozývaním do tejto skupiny,“ vyzýva Michal k pomoci.

Prečin výtržníctva

„V prípade vzniesol poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I konkrétnej osobe obvinenie z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví,“ Bratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

V súlade so zákonom hrozí útočníkovi v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na tri roky. „Nakoľko vo veci v súčasnej dobe naďalej vyšetrovanie pokračuje, bližšie informácie poskytneme ak to procesná situácia umožní.“

Útok na Zochovej
3
Galéria
Zdroj: archív M. H.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM