Maros Palesch Krimi

Opitý a sfetovaný za volantom

BRATISLAVA - VLČIE HRDLO, 06.06.2011. V nedeľu 5. júna v dopoludňajších hodinách na ulici Vlčie Hrdlo kontrolovala hliadka PMJ posádka rakúskeho motorového vozidla WV Polo.

Vodičom bol 22 ročný Rakúšan. Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzali ďalšie dve osoby, taktiež občania Rakúska. Policajti spozorovali na podlahe vo vozidle 1 ks papierovej skladačky, ku ktorej sa priznal vodič a uviedol, že ide o pervitín. Policajti u vodiča vykonali dychovú skúšku na alkohol, tá dopadla pozitívne. Bola nameraná hodnota 0,09 mg/l. Následne boli osoby predvedené, v zmysle zákona, na policajné oddelenie, nakoľko vzniklo podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Policajti vodiča motorového vozidla previezli aj do ružinovskej nemocnice na lekárske vyšetrenie za účelom zistenia, či pred jazdou požil okrem alkoholu aj omamné alebo psychotropné látky. Vyšetrenie v nemocnici ukázalo, že sa ich predpoklad potvrdil a vodič je pozitívny na amfetamín, matamfetamín a marihuanu. Zaistený materiál bol zaslaný na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

Poverený policajt v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Zdroj: KR PZ Bratislava, František Peczár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM