Maros Palesch Kultúra

Opera, muzikál a evergreeny cez víkend v Starom Meste

BRATISLAVA - STARÉ MESTO. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pozýva všetkých Staromešťanov ako aj návštevníkov mestskej časti na víkendové hudobné stretnutia na Hviezdoslavovom námestí. Koncerty sú súčasťou Kultúrneho leta 2011 v Starom Meste.

Hudba na námestí – Margin Bango: Od operety až po piesne Karola Duchoňa Sobota 13. 8., o 18.00 hod. Altánok, Hviezdoslavovo nám.

Marián Bango je od narodenia nevidiaci. Do vienka dostal však spevácky talent, ktorý od detstva rozvíja. Od desiatich rokov hráva na klavíri, neskôr pridal gitaru i ?autu. Bez problémov zaspieva operetu, ľudovky či akúkoľvek rómsku pieseň. „Napriek postihnutiu ma Boh obdaril talentom a je mojím poslaním šíriť ho ďalej,“ priznáva Marián. Publikum ho pre jeho hlas a podobný životný osud prirovnáva k svetoznámemu talianskemu tenorovi Andrea Bocellimu. „Po jednom koncerte mi istá pani povedala, že spievam ako Bocelli a už mi to prischlo,“ objasňuje Marián.

**Hudba na námestí – Salónne kvarteto Viliama Cibulu: Operata, muzikál, evergreeny Nedeľa 14. 8., o 18.00 hod. Altánok, Hviezdoslavovo nám. ** Kvarteto hráva spolu už viac rokov, pričom sa špecializuje na hudbu viedenského typu. Ich doménou sú operety, muzikály, evergreeny a vôbec najznámejšie melódie, ktoré ponúkajú poslucháčom.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš HALÁN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM