Správy

Onkologický ústav sv. Alžbety plánuje rozšíriť svoje priestory

Bratislavský Onkologický ústav sv. Alžbety plánuje zväčšiť svoje priestory. Neštátnemu zdravotníckemu zariadeniu by malo na bloku B pribudnúť jedno poschodie a prístavba. O prístavbu by sa mal rozšíriť tiež blok C. Úpravu priestorov plánuje od budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku Onkologický ústav sv. Alžbety plánuje rozšíriť svoje priestory
Zdroj: TASR

Blok B je zväčša lôžkový, je v ňom aj okolo 17 ambulancií. Blok C označil ústav za liečebný. K lôžkovým izbám by chcel ústav pristavať hygienické bunky, v súčasnosti sú bez toaliet a spŕch. V zariadení by mali pribudnúť aj lôžka. Priestorovo rozšíriť, doplniť či zlepšiť treba podľa onkologického ústavu aj ambulancie, zázemie lekárov či liečebných procesov a diagnostické prevádzky.

„V súčasnosti nemáme zodpovedajúcu príjmovú halu. Zdravotníci fungujú tiež vo veľmi stiesnených podmienkach. Pre komfortnejšiu prevádzku a dôstojnejší prístup k pacientom je nutné tieto priestory vytvoriť,“ uvádza ústav vo svojom zámere, ktorý zverejnil na informačnom portáli rezortu Ministerstva životného prostredia SR.

Onkologický ústav má v súčasnosti sedem oddelení s 200 lôžkami, 25 bezlôžkových oddelení, 74 odborných ambulancií a lekáreň. Patrí medzi najvýznamnejšie špecializované zdravotnícke zariadenia na Slovensku.

„Suma predpokladanej investície je okolo deväť miliónov eur, hradíme to z vlastných zdrojov,“ povedal Slavomír Kubů z onkologického ústavu. Počet zamestnancov sa nezmení.

Prečítajte si tiež: Pre krádeže onkoliekov sa začal dohľad v Národnom onkologickom ús­tave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM