Ľuba Lesná Samospráva

On-line prezentácie: Podporia odborné vzdelávanie študentov

Podporiť odborné vzdelávanie a konkurencieschopnosť regiónov má aj projekt EdTrans, ktorý realizuje Bratislavský kraj v spolupráci s Európskou kanceláriou mestskej školskej rady mesta Viedeň. Jednou z aktivít, ktoré projekt žiakom prináša, je aj súťaž v tvorbe prezentácií PREZI.

Ilustračný obrázok k článku On-line prezentácie: Podporia odborné vzdelávanie študentov
Zdroj: TASR

Slovenskí víťazi súťaže môžu s celou svojou triedou stráviť jeden deň vo Viedni, rakúski výhercovia zas navštívia Bratislavu.

Súťaž je určená žiakom z partnerských regiónov na Slovensku, v Českej republike a Rakúsku. Vo forme PREZI online pripravia prezentáciu na tému „Dream jobs around the world“, v ktorej predstavia tri povolania svojich snov. Hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová povedala, že kreativita pri tom nie je ničím obmedzovaná. „Ku každému povolaniu musí byť uvedený krátky popis jeho pracovných úloh a spôsob, ako sa k tomuto vzdelaniu dopracovali. Linkový odkaz na prezentáciu spolu s kontaktnými údajmi žiaka a s údajmi o škole musia poslať do konca októbra na adresu prezi@ed-trans.eu,“ doplnila.

Podľa župana Pavla Freša, digitálne technológie, počítače aj internet sú v súčasnosti už úplne prirodzenou súčasťou života. „Cieľom súťaže PREZI je naučiť žiakov využívať tieto technológie, ale najmä priblížiť im možnosti a výhody on-line prezentácií a práce vo vzájomnej súčinnosti. Ide o hravú a kreatívnu manipuláciu s programom,“ zdôraznil predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

Slovenskí víťazi súťaže môžu s celou svojou triedou stráviť jeden deň vo Viedni, rakúski výhercovia zas navštívia Bratislavu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM