KAW Rôzne

Omrzeli vás už smreky, jedle a borovice? Vytvorte si netradičný vianočný stromček!

Ak oželiete vôňu ihličia a pohľad na zelené konáriky, môžu byť vaše Vianoce skutočne originálne. Netradičnú ozdobu bytu si môžete zmajstrovať aj sami.

Ilustračný obrázok k článku Omrzeli vás už smreky, jedle a borovice? Vytvorte si netradičný vianočný stromček!
2
Galéria
Zdroj: Facebook

Voňavé živé vianočné stromčeky sú zaiste nenahraditeľné, no občas nezaškodí trocha vybočiť z tradícií a vymyslieť niečo nové. Ak máte zručné prsty a chvíľu času naviac, možností je viacero.

Stromček z konárov

Takmer všetko na vytvorenie tohto stromčeka nájdete v prírode. Budete potrebovať konáre rôznych dĺžok a k tomu trocha fantázie. Konáre zoradíte podľa dĺžky – smerom nahor od najdlhšieho po najkratší. Potom už ich stačí iba pospájať špagátom a zavesiť na stenu. Ozdobovanie už potom zvládnu aj deti. Na konáriky môžete zavesiť šišky, medovníčky, papierové ozdoby alebo textilné srdiečka, zvončeky či hviezdičky.

Stromček z roliek papiera

Podobne ako stromček z konárikov, môžete vytvoriť aj vianočnú dekoráciu z baliaceho papiera. V obchodoch je ich nepreberné množstvo, a tak stačí len vybrať taký, ktorý zapasuje do interiéru vášho bytu. Rolky baliaceho papiera potom nastrihajte na potrebnú dĺžku a prilepte k podkladovému kartónu. Na vyzdobenie takéhoto netradičného stromčeka môžete použiť napríklad gombíky, alebo iné drobnosti, ktoré sa nájdu v každej domácnosti.

Kartónový stromček

Zaujímavý je aj stromček vyrobený z kartónu. Navyše vás vyjde veľmi lacno. Pomocou šablóny si z kartónu vyrežete tvary. Keď ich pospájate, vzniknú akési „pyramídky“. Dajte si pozor na to, aby ste kartón rezali a ohýbali na správnom mieste. Ak sa vám páčia vzory hviezdičiek, môžete ich ešte pred spojením vyrezať do krabice. Pyramídky potom naukladajte pekne na seba. Kartónový stromček môžete zvnútra „rozsvietiť“ a vianočná idylka bude dokonalá.

Ak nemáte čas nazvyš…

Vyrobiť si netradičný vianočný stromček je skvelá vec, ak však patríte k večne uponáhľaným, ktorí nemajú čas nazvyš, môžete si netradičný stromček kúpiť cez internet.

Novinkou na vianočnom trhu je stromček vyrobený z prírodného, ručne opracovaného smrekového dreva. Je doslova symbolom minimalizmu. Tvoria ho iba jednoduché drevené dosky, ktoré sú spojené v strede drevenou osou, okolo ktorej sa stromček rozkladá a natáča. Podľa informácií výrobcov je každý kus originál. Stromcheck je ručne vyrábaný produkt zo Slovenska. Jeho prednosťou je, že nepotrebuje veľký priestor na uskladnenie a dá sa veľmi jednoducho zložiť a rozložiť. Navyše poskytuje neobmedzené možnosti využitia vašej kreativity pri výzdobe. Páči sa aj vám?

Netradičný vianočný stromček
2
Galéria
Zdroj: stromcheck.eu
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM