Rôzne Správy

OLO začne s rozvážaním kompostérov tento víkend

Zároveň spoločnosť OLO priebežne vykonáva distribúciu hnedých zberných nádob na biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad.

Ilustračný obrázok k článku OLO začne s rozvážaním kompostérov tento víkend
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začne s distribúciou kompostérov od soboty 18. 3. 2017. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

Distribúcia kompostérov bude prebiehať vždy počas víkendov, v sobotu od 7:00 do 18:00 hod. a v nedeľu od 7:00 do 16:00 hod. Zároveň priebežne, od pondelka do soboty, od 6:00 do 18:00 hod. prebieha distribúcia hnedých zberných nádob.

Hromadný rozvoz v Rači

Pre urýchlenie dodávania hnedých nádob bude, po vzájomnej dohode s mestskou časťou Rača, prebiehať hromadná distribúcia na vybraných miestach mestskej časti v sobotu 18. 3. 2017 od 8:00 do 12:30 hod. Celkovo by sa v tento deň malo odovzdať 209 ks zberných nádob. S požiadavkou na rovnakú spoluprácu sa spoločnosť OLO obrátila aj na ostatné mestské časti.

„Touto cestou opätovne prosíme obyvateľov o trpezlivosť pri dodávaní zberných nádob aj kompostérov, ktorému predchádza zdĺhavý administratívny proces, od samotného spracovania žiadosti na magistráte hlavného mesta, cez jej zaevidovanie, až po následné zaslanie žiadosti na vybavenie do OLO. K 15. 3. 2017 evidujeme v OLO 3 664 magistrátom spracovaných žiadostí o dodanie hnedej zbernej nádoby a 1 055 žiadostí o dodanie kompostéra,“ informuje Humeniková.

V prípade záujmu si môžu obyvatelia vyzdvihnúť zbernú nádobu aj kompostér priamo v spoločnosti OLO na Ivánskej ceste 22. Je však potrebné sa vopred dohodnúť na termíne a čase prevzatia.

Ilustračný obrázok

Kompostovanie
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM