Kultúra

Októbrový Fotopondelok v SNG predstaví našich dokumentaristov a ich tvorbu

Priaznivci domácej dokumentárnej fotografie sa môžu tešiť na ďalší Fotopondelok v Berlinke Slovenskej národnej galérie v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Októbrový Fotopondelok v SNG predstaví našich dokumentaristov a ich tvorbu
Zdroj: Facebook

„Na treťom Fotopondelku bude generačne rôznorodé stretnutie pozvaných hostí venované podobám súčasnej slovenskej dokumentárnej fotografie reflektujúcej domáce i zahraničné spoločenské témy. Hovoriť budú Pavol Breier, Tomáš Halász, Alan Hyža a Tereza Matkuliaková,“ prezrádza Peter Marek zo SNG, ktorý večer moderuje s Veronikou Markovičovou.

Stretnutie so štyrmi slovenskými fotografmi sa uskutoční 3. októbra o 19:00 hod.

Novovzniknutý cyklus Fotopondelky spestruje sprievodný program SNG. Zároveň potvrdzuje, že táto vrcholná kultúrna inštitúcia nie je len o zbierkach a vysokom umení, ale prostredníctvom rôznych programov sa otvára širšiemu publiku a poskytuje platformu aj iným záujmovým skupinám.

Stretnutia fotografov a priaznivcov tohto obrazového umenia sú živé vstupy, počas ktorých štyria fotografi rôznych žánrov a zamerania diskusnou formou predstavia svoju aktuálnu tvorbu. Autorom takto ponúka možnosť získať spätnú väzbu na svoje projekty a návštevníkom zasa dozvedieť sa niečo nové.

Čítajte aj: Na festivale súčasného tanca Bratislava v pohybe sa predstaví súbor zo Spojených štátov

Fotopondelok v SNG
4
Galéria
Zdroj: SNG
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM