Rôzne Správy

Odvoz odpadu počas veľkonočných sviatkov. Nenaleťte falošným smetiarom!

Odvoz odpadu počas Veľkej noci bude prebiehať v upravenom režime. OLO upozorňuje verejnosť aj na falošných smetiarov – vinšovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Odvoz odpadu počas veľkonočných sviatkov. Nenaleťte falošným smetiarom!
18
Galéria

V Bratislave bude prebiehať odvoz odpadu počas veľkonočných sviatkov v upravenom režime.

Odvoz s posunom

V piatok 14. apríla a v sobotu 15. apríla budú odvážať odpad bez zmien a podľa harmonogramu. V pondelok 17. apríla však zber ani odvoz zmesového komunálneho a triedeného odpadu nebude prebiehať. Informovala o tom hovorkyňa mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Beata Humeníková.

„Ďalšie odvozy prebehnú vždy s jednodenným posunom. Bežný pondelkový odvoz tak prebehne v utorok 18. apríla. Piatkový (21. apríl) odvoz bude vykonaný v sobotu (22. apríl), spolu so sobotným,“ vysvetlila hovorkyňa. Zberný dvor na Starej Ivanskej ceste bude zatvorený v piatok 14. apríla a v pondelok 17. apríla.

Pozor na falošných smetiarov

OLO upozorňuje verejnosť aj na falošných smetiarov – vinšovníkov, ktorí sú oblečení vo falošných zeleno-oranžových uniformách a od občanov si žiadajú peňažnú pozornosť. OLO sa od takýchto aktivít i osôb dištancuje. „Naši pracovníci majú takúto činnosť zakázanú a v žiadnom prípade od občanov nepýtajú peňažnú hotovosť ani iné dary. Našich pracovníkov spoznáte podľa sivo-oranžových uniforiem s logom OLO,“ podotkla Humeníková.

V prípade, ak niekto falošných smetiarov stretne, môže kontaktovať zákaznícke centrum OLO telefonicky na 02/50 110 111 alebo mailom na podnety@olo.sk. „Pomôžte nám ich identifikovať fotografiou, prípadne identifikáciou automobilu, ktorým sa priviezli,“ spresnila hovorkyňa.

Od pondelka do soboty vyráža do bratislavských ulíc viac ako 50 posádok OLO, ktoré odvážajú od rodinných aj bytových domov zmesový i vytriedený odpad. Týždenne vykonajú viac ako 55-tisíc odvozov a každá posádka vyprázdni denne v prieme 280 až 300 zberných nádob.

OLO
18
Galéria
Foto: Anabela Mikušiaková
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM