Samospráva

Odstraňovanie náletových drevín zo svahu nad Devínskou cestou obmedzí premávku

Mesto odstraňuje náletové dreviny zo svahu na Devínskej ceste. Úsek cesty, na ktorom je premávka riadená prenosným semaforom striedavo len v jednom jazdnom pruhu, sa predĺži na približne 150 m.

Ilustračný obrázok k článku Odstraňovanie náletových drevín zo svahu nad Devínskou cestou obmedzí premávku
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Z dôvodu odstraňovania náletových drevín zo skalného svahu na Devínskej ceste sa predĺži úsek komunikácie, na ktorom je premávka riadená prenosnou svetelnou signalizáciou striedavo len v jednom jazdnom pruhu z aktuálnych 70 m na približne 150 m.

Skalné zrútenie

Odstránenie náletových drevín bude realizované pod dohľadom inžinierskeho geológa, ako aj arboristu. Práce začali v pondelok v ranných hodinách a budú vykonávané za betónovými zvodidlami. Súčasná doprava na Devínskej ceste tak nebude ovplyvnená, resp. len minimálne pri výjazdoch pri odvoze materiálu spoza betónových zvodidiel. Ďalšie krátkodobé obmedzenia premávky budú vykonávané v súčinnosti s políciou. Mesto predpokladá, že práce budú trvať cca štyri dni, od 24. – 27. apríla 2017.

Ide o problematický úsek, na ktorom došlo ku skalnému zrúteniu 5. apríla 2017. Následne 7. apríla primátor hlavného mesta na zasadnutí krízového štábu vyhlásil mimoriadnu situáciu. V súlade s opatreniami vyplývajúcimi z geologického posudku tak hlavné mesto zabezpečilo odstránenie náletových drevín v celom výškovom profile skalného odrezu na 157 metrov dlhom úseku pri Devínskej ceste.

Svah nad Devínskou cestou
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM