Ľuba Lesná Samospráva

Odpočty starostov: Ján Mrva: Cyklotrasa Jurava, revitalizovaný park

Pokračujeme v ankete so starostami mestských bratislavských častí. Tentoraz s Jánom Mrvom, starostom Vajnor.

Ilustračný obrázok k článku Odpočty starostov: Ján Mrva: Cyklotrasa Jurava, revitalizovaný park
Zdroj: TASR

Čo sa vám z vašich predsavzatí podarilo splniť, na čo ste obzvlášť pyšný?

Tešia ma najmä tri diela, ktoré sú obrovským prínosom pre Vajnory a zostanú tu s nami veľmi dlhú dobu:

Ide o revitalizovaný Park pod lipami, ktorý má svojho pokojného ducha a stal sa prirodzeným a hlavne živým centrom Vajnor.

Cyklotrasa JURAVA – 28 km dlhá cyklotrasa, ktorá prepája Vajnory so Svätým Jurom a Račou a nemá obdobu v slovenských pomeroch.

A tretie dielo, ktoré ma tiež teší, je práve rozostavaný nový Dom kultúry, kde okrem veľkej sály a dvoch menších sál, si tam nájdu svoje miesto aj knižnica, seniorklub, dychovkári, ľudovkári, skauti, či základná umelecká škola a rôzne iné vajnorské spolky.

Čo sa vám naopak splniť nepodarilo a mrzí vás to?

Kvôli neustálym obštrukciám jednej podnikateľskej prevádzky sa nám nepodarilo zrealizovať v spolupráci s Generálnym investorom Bratislavy semafor pred zdravotným strediskom.

Ako ste vylepšili život:

Rodinám s deťmi?

Revitalizovali sme prekrásny Park pod lipami spolu s fitness prvkami, detským ihriskom, fontánkou, kaviarňou. Park je centrom dediny, kde sa stretávajú navzájom celé rodiny a trávia spolu čas.

Nezamestnaným?

Nezamestnaní sa môžu ako aktivační pracovníci zapojiť do verejnoprospešných prác v dedine.

Dôchodcom?

Zmenou prevádzkovateľa Seniordomu Vajnory môžeme konštatovať, že rozhodnutie miestneho zastupiteľstva o výmene prevádzkovateľa bolo správne, pretože v našej mestskej časti pribudlo jedno nadštandardne vybavené zariadenie, jednak materiálne s novo vybudovanou terasou a zároveň aj poskytovanými službami.

Dôchodcom v našej mestskej časti sa pravidelne rozvážajú obedy a poskytujeme aj opatrovateľskú službu v domácnosti. Seniori sa pravidelne každú stredu stretávajú v klube.

Psíčkarom?

Pridali sme koše na psie exkrementy a v súčasnosti ich máme 25.

Bicyklistom?

Vybudovali sme cyklotrasu JURAVA aj v extraviláne aj intraviláne obce a na najfrekventova­nejších miestach sme oddelili chodcov od cyklistov samostatnou cyklotrasou.

Podnikateľom – živnostníkom?

Umožnili sme samostatné stretnutia podnikateľov v našej mestskej časti s vedením samosprávy a stretnutia s miestnymi predstaviteľmi firiem, či podnikateľmi na veľkých spoločenských podujatiach mestskej časti, ako je napríklad ples, Vajnorské dožinky, ktoré tiež podporujú formou sponzoringu.

Budete opäť kandidovať za starostu? Ak áno – prečo?

Áno, budem opäť kandidovať i napriek tomu, že sme vo Vajnoroch vybudovali množstvo dobrých vecí od novej škôlky, cez dva revitalizované parky, zateplenej školy, nového multifunkčného ihriska, či cyklotrasy Jurava a práve dokončujúceho sa Domu kultúry je potrebné ešte pokračovať v opravách ciest a chodníkov, rozširovaní škôlky a školy, či vybudovaní novej športovej haly no hlavne v regulovaní a redukovaní výstavby v územiach zón tak, aby Vajnory zostali i naďalej dedinou v meste.

Doteraz na anketu odpovedali:

Starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová, starostka Starého Mesta Tatiana Rosová, starostka Devína Ľubica Kolková, starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, starosta Rače Peter Pilinský, starosta Petržalky Vladimír Bajan, starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor a Gabriela Ferenčáková, starostka Čunova.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM