Tomáš Stupavský Od Vás

Od zajtra sa v Inchebe začínajú známe veľtrhy Coneco a Racioenergia

V areáli bratislavskej Incheby vrcholia prípravy na dvojicu veľtrhov Coneco a Racioenergia, ktoré sa budú konať od 25. do 28. marca.

Ilustračný obrázok k článku Od zajtra sa v Inchebe začínajú známe veľtrhy Coneco a Racioenergia
Zdroj: TASR

V poradí 36. ročník medzinárodného veľtrhu Coneco zaraďuje do svojho profilu aktuálne témy, ktoré reagujú na súčasnú situáciu v stavebníctve, a zároveň prinesie množstvo noviniek. Výsledkom kombinácie Coneca s 25. ročníkom veľtrhu energetickej efektívnosti Racioenergia sú progresívne a obnoviteľné zdroje energie, pasívne a nízkoenergetické domy, revitalizácia budov a drevostavby. Návštevníkom sa na ploche 35.000 m2 predstaví 487 vystavovateľov z 11 krajín sveta.

Expozície na oboch veľtrhoch Coneco a Racioenergia budú zamerané na úspory pri výstavbe a prevádzke domov a bytov, začína sa pri základných stavebných materiáloch a končí pri vnútorných riadiacich inteligentných systémoch. Návštevníci na veľtrhu nájdu komplexný sortiment pre stavbu a rekonštrukciu – od stavebných materiálov, cez okná, dvere, strechy, podlahy, klimatizácie, elektroinštalácie, sauny, vírivky, garážové brány až po zariadenie do záhrady.

K dispozícii bude bezplatné poradenstvo pri výbere okien a dverí, ako aj o ich zabudovaní do stavby. V spoločnej expozícii tímu špecialistov nájdu návštevníci riešenie komfortného domu na jednom mieste s tímom dodávateľov, ktorí ponúkajú kvalitné stavebné produkty.

Novinky v ponuke vystavovateľov zahŕňajú inteligentné sklo, ktoré sa jediným dotykom zmení na nepriehľadné, bioklimatické omietky a stierky, ktoré vďaka špeciálnej úprave zabraňujú rastu plesní, absorbujú pachy a redukujú vlhkosť v interiéri, drevohliníkové vchodové dvere s LED podsvietením a otváraním na odtlačok prsta a smartfón a mnohé ďalšie.

Novinkou tohtoročného veľtrhu je špecializovaná sekcia s názvom Voda. Tejto téme je venovaná aj odborná konferencia zameraná na udržateľný rozvoj, protipovodňové opatrenia, či podporu v oblasti vodného hospodárstva. Súčasťou programu je aj pripomenutie si Svetového dňa vody s cieľom podporiť informovanosť širokej verejnosti a návštevníkov o nenahraditeľnom význame vody, zvýšiť povedomie o vzájomných väzbách medzi vodou a energiou a predstaviť technológie vedúce k úsporám a ochrane životného prostredia.

Veľtrhy Coneco a Racioenergia budú otvorené od 9.00 h do 18.00 h, v sobotu do 16.00 h. Informovala Martina Macková, hovorkyňa Incheba, a.s.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM