Aktualizované Nina Táborská Samospráva

Od soboty bolo v Bratislavskom kraji posypaných viac ako 4400 kilometrov ciest

Víkendové sneženie zamestnalo aj cestárov, ktorí zabezpečovali zjazdnosť ciest v správe Bratislavského samosprávneho kraja. Od soboty do včerajšieho rána svojimi mechanizmami posypali viac ako 4400 kilometrov ciest a minuli vyše 500 ton posypového materiálu.

Ilustračný obrázok k článku Od soboty bolo v Bratislavskom kraji posypaných viac ako 4400 kilometrov ciest
Zdroj: TASR

Najviac práce mali už tradične v okrese Pezinok, informovala o tom hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

V sobotu podľa jej slov upravovalo cesty 15 mechanizmov. Posýpali 1900 kilometrov ciest, z toho vyše 1600 kilometrov pluhovali a minuli takmer 220 ton posypového materiálu. V nedeľu až do pondelkového rána vyrazilo na cesty 16 mechanizmov, ktoré posypali 2500 kilometrov ciest. Z toho vyše 1300 kilometrov pluhovali a spotrebovali 285 ton posýpacieho materiálu.

„Najviac práce mali už tradične posýpače na cestách v Pezinskom okrese, kde spotrebovali takmer 300 ton posypového materiálu na 2300 km ciest, z ktorých pluhovali vyše 2000 km ciest,“ skonštatovala hovorkyňa. V Malackom okrese podľa jej slov posypali vyše 1300 kilometrov ciest a minuli 136 ton materiálu. V Seneckom okrese 36 tonami materiálu posypali vyše 410 kilometrov ci­est.

Zimnú údržbu v kraji zabezpečuje správca ciest II. a III. triedy Regionálne cesty Bratislava. O cesty sa stará 41 pracovníkov a k dispozícii je 36 mechanizmov.

Zabezpečujú posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z vozovky, odstraňovanie cestných prekážok, službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi, ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe. RCB spravuje 511 km ciest II. a III. triedy a 130 mostov, ktoré sú vo vlastníctve BSK.

Aktuálna situácia:

Stav ciest v Bratislave je monitorovaný aj dnes a v teréne je permanentne 54 sypačov a 89 pracovníkov. „Dispečing oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav vozoviek a reaguje na každú vzniknutú situáciu. Na postupnom odstraňovaní porúch spôsobených počasím hlavné mesto pracuje,“ povedala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

O situácii na cestách sa viac dozviete tu: Zima robí opäť neplechu. Kvôli hustému sneženiu mešká MHD 10 až 20 minút

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM