Správy

Od dnešného dňa bude môcť na Železnej studničke parkovať viac áut

Od soboty 2. júla by sa mal rozšíriť počet parkovacích miest v okolí Železnej studienky.

Ilustračný obrázok k článku Od dnešného dňa bude môcť na Železnej studničke parkovať viac áut
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Od soboty 2. júla by sa mal rozšíriť počet parkovacích miest v okolí Železnej studienky. Návštevníci tejto obľúbenej lokality budú môcť počas víkendov a dní pracovného pokoja využiť bezplatne parkovisko Nemocnice svätého Michala (bývalá Vojenská nemocnica).

Parkovisko bude k dispozícii až do 30. septembra. Celé leto platí povolenie parkovať tam pre Bratislavčanov, ale aj návštevníkov mesta. Vyplýva to zo stretnutia primátora Bratislavy Iva Nesrovnala s riaditeľom nemocnice Marianom Križkom, ktorí sa dohodli na povolení na parkovanie pre občanov.

Takmer päťdesiat parkovacích miest

Návštevníci tak dostanú k dispozícii 48 nových parkovacích miest. Mestská polícia zároveň upozornila, že z dôvodu zabezpečenia plynulosti cestnej premávky bude v prípade naplnenia parkovísk odkláňať vozidlá už na kruhovom objazde na Ceste na Červený most.

„Naďalej ostáva v platnosti rozhodnutie o posilnení počtu hliadok v okolí Železnej studienky počas víkendov a dní pracovného pokoja. Ich úlohou je dohliadať na verejný poriadok, bezpečnosť návštevníkov ako aj plynulosť cestnej premávky,“ informovala hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Ľubomíra Miklovičová..

Strážcovia zákona budú naďalej kontrolovať dodržiavanie zákazu vjazdu vozidiel na ulicu Cesta mládeže a dohliadať na plnenie povinností cyklistov ale aj majiteľov psov.

„Vedenie mestskej polície opakovane rokovalo so zástupcami magistrátu, predstaviteľmi občianskej verejnosti, poslancami a riaditeľom mestských lesov, ako zlepšiť možnosť parkovania na oddychových miestach Bratislavčanov, najmä na Železnej studienke a na Kolibe,“ dopĺňa Miklovičová.

Výsledkom vzájomných stretnutí je úprava dopravného značenia v lokalitách Železná studienka a Koliba a niektoré technické opatrenia, ktoré zabezpečilo a realizovalo vedenie Mestských lesov.

Čítajte aj: Bratislavčania zúria. Mestskí poslanci navyšujú ťažbu v lesoch

Železná studnička
11
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM