Ľubomír Hudačko Samospráva

Od budúceho týždňa začnú opravy električkovej trate: Pozrite sa, kadiaľ bude viesť vynovená verzia!

Jednu z električkových tratí, ktorú pre jej havarijný stav odstavili ešte v novembri 2011, by mali začať o pár dní opravovať. Dopravca sľubuje, že sa tak stane už na začiatku najbližšieho týždňa! Ktorú trať si budeme môcť vychutnať vynovenú?

Ilustračný obrázok k článku Od budúceho týždňa začnú opravy električkovej trate: Pozrite sa, kadiaľ bude viesť vynovená verzia!
Zdroj: TASR

Investor, spoločnosť Transprojekt totiž podpísal zmluvu na rekonštrukciu trate s Dopravným podnikom Bratislava. Dopravca sľubuje, že s prácami sa začne už v pondelok 18. augusta.

„Predpokladáme, že práce potrvajú do jesenného obdobia,“ povedala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Na opravu trate od obratiska pri stanici po budovu ministerstva financií sa poskladá investor aj dopravný podnik, celkovo by sa mali náklady na opravu vyšplhať na približne 1,2 milióna eur.

„Investor je pripravený preinvestovať v rámci rekonštrukcie trate 500 000 eur,“ avizuje mediálna zástupkyňa Transprojektu Mária Adamová s tým, že firma už uhradila náklady na vypracovanie projektu vo výške 30 000 eur. Zvyšok doplatí dopravca. „Sú to náklady, s ktorými sme nepočítali, no ak iná možnosť nie je, budeme hľadať rezervy, aby sme tieto peniaze našli,“ povedal ešte pred letom riaditeľ DPB Ľubomír Belfi. Dolnú časť električkovej trate od Kýčerského po Radlinského ulicu ide zase opraviť mesto z eurofondov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM